《Zoom lesson》(2)

997 回覆
27 Like 7 Dislike
A
A
A
A
A
A
A
A
A
終於結他等到呢條線
A
就嘗試聯絡温Sir吧,也許他有方法可以讓我賺錢。

幸好我之前有把他的電話記錄下來,否則就無法找到他。

待晚餐完結後,我嘗試致電他,希望他有時間接我電話。

「喂?」電話傳來温Sir的聲音。

「温Sir?你仲記唔記得我?」我感覺自己的開場白有點像電話騙案,於是我連忙補充道:「我係你結他班嗰個學生,你最後有比自己張卡我,話邀請我去你哋嗰度,呃……你有冇印象?」

他沉默片刻,然後回應:「哦!係你!你就係彈結他好叻嗰個男仔,點樣?你係咪有興趣同我哋玩?」

「呃……其實係咁嘅,我係想知道你哋會唔會得閒有表演可以賺到錢?」

他語氣帶點失落:「你係為咗錢而揾我?並唔係真心對結他有興趣?」

我向他解釋道:「有,緊係對結他有興趣!結他喺呢段時間陪咗我好多,至於錢嗰度……其實係因為我屋企都需要啲錢,我好想幫屋企人負擔下,所以先問下你。」

「我哋的確係得閒會去busking 玩下同開班賺下錢,但你要知道,我哋並唔係為錢,而為興趣去彈他,好多時我哋都係自負盈虧。

你的確係好有天份,但因為你年紀仲細,所以都唔可以開班教人,我喺錢銀方面亦幫唔到你太多,但我隨時都歡迎你加入我哋,我可以私人免費教你更高級嘅嘢。

如果係咁嘅話,你又有冇興趣?」

雖然我的確對結他有興趣,但我有意加入的最大原因為為母親賺點金錢,如今他卻告知沒有辦法幫我,那我又應否加入他們呢?

A、加入
B、拒絕
A
A
A
A
A
a
A
多謝我會努力

其實你唔係鍾意我,只係想有個人關心你,對你好
「起十二點之前我地勉強仲係情侶,我可唔可以再攬多你一次?」

呢兩句真係寫得好好
你聽我講我已經好多謝你
A
男主呢個年齡未可以返工賺錢
當鋪路遲啲做ytber都好呀
最重要係佢自己都鍾意
A
A
A
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞