《Zoom lesson》(2)

997 回覆
27 Like 7 Dislike
收到
我會改變下方向
支持
D
我憤怒地向他走過去,王志聰挑釁道:「Come on!我未驚過!」

「你可以講我,但你唔可以講我屋企人。」我握緊拳頭。

他不斷用推撞我:「我鐘意講咪講,有咩問題?」

我嘗試還擊且用手撥走他:「唔好再推我!」說罷,他戛然向我大力一推使我重心不穩,導致我整個人都跌倒在地上。

「好痛……」雖然身體感受到痛楚,但我也馬上站起來且指責他,他慌張道:「我好細力咁推你一下咋喎,係你自己企唔穩,唔可以怪我。」

我沒有理會他,決定改為詢問其他同學:「你哋有冇見到?」

其他同學都一副與我無關以及害怕得罪人的樣子,導致我沒法擁有目擊證人,但我同樣覺得不甘心,於是決定直接找老師投訴。

我向他大吼:「我會將件事話比老師聽,你今次係唔會甩到身!」

他嚇得臉色蒼白,更隨即走上前向我道歉:「對唔住,我唔係有心!我無諗過你會跌,我真係唔敢,最多我應承你,我以後都唔會再咁對你,你想點就點!你想好似以前咁都可以,對唔住,真係好對唔住!

求下你唔好話比老師聽,否則翻到去我一定比老豆打死,樹仔,啊唔係,樹哥!你就當幫下我一次,我以後唔會再對你咁差,我真係知錯,我求下你……」

李佐杰也開口為他求情:「佢都係一時貪玩先咁做,真係唔會有下次,你信佢啦!」

他的語氣非常誠懇,而且好像說得快要哭一樣,令我有點動搖心軟,加上他願意改過的話,其實也沒有所謂,他又有對我道歉,我應否原諒他呢?

A、原諒並要求他遵守承諾
B、拒絕原諒
B
食住上
C 「你比我打一鎚就放過你條契弟」
B
A
斷尾轉第二條線啦
A
B
B 還埋手
A
B!
A
凡事留一線
B
A
B,留一線畀佢咁邊個留一線畀我
A
B
至少逼撚到佢下跪
Agger b
要janice嘅一線鮑鮑
B
B

轉線都唔可以咁輕易放過佢
B
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞