《Zoom lesson》(2)

997 回覆
27 Like 7 Dislike
頭先唔係AB一樣同票十一票咩咁應該揀答先既B同E喎
A
係喎 原來眼殘數錯
咁如果我寫多篇加翻譚仙怡嘅話
大家會唔會介意
唔介意
A
唔介意
雖然我都想知Alice
不過陳樹力都係好重要既
咁樣先知佢係小丑
肥仔
自己劇透咗
A
樓主。。。
A
會寫完呢個故直落?
A
應該會
不過就無得揀choice 純粹睇文
另外今日會夜少少先出到文
出埋實體書啦
都要有人肯買同揾我出先得
「My pen is blue,my friend is you。」我回應。

「你點會知呢句?我最鐘意呢句,而且我係因為咁先識到樹力。」他似乎對此驚訝不已。

「呢句說話係你自己喺夢境入面同我講㗎咋,我都唔知原來你最鐘意呢句。」

「你講嘅事係真嘅?你真係喺夢入面同我做朋友?」

「真㗎,我無講大話,你要點先肯信我?」

「正常係無可能會知呢句,除非你真係識我……
我可以信你,但你想點樣?」

我提出建議:「可以嘅話,我想同你見下面,出嚟食下嘢,你親戚係咪有間餐廳?我哋可以去食。」

「Omg,你真係知我好多嘢,唔好食佢嗰間啦,我哋去同路人餐廳支持下好啦。」

「Sure,咁你幾時得閒?」可以的話,我希望盡快可以與他見面。

「下星期六?」

「好。」

在這之後,我倆約定好見面時間及地點,然後於餐廳門外等待。

由於我相信自己單憑記憶就辨認得到他,故此我沒有要求他講述自己的樣貌特徵,而我則預先把自己當天會穿的衣着打扮告知他。

我倆約定在旺角的一間冰室見面,當我快將到達目的地時,他向我傳來一段訊息:「我到咗啦,你到未?」

「Sor就到,好快好快。」

我馬上加快腳步前往該餐廳,也許是晚飯時間的緣故,餐廳外有不少人等待,即使我撇除兩人及女姓的組合,但仍有三個人於餐廳外單獨等待。

第一位的身高大概為一百六十五厘米左右,他的打扮比較隨意,只是一件T shirt及牛仔布質地的短褲,而他的身型亦算健碩,看來有健身習慣。對方同時拿着一些拍攝的器材,也許是拍攝的愛好者。

而第二位則為身型較肥胖的人士,身高同樣為一百六十厘米左右,他頭戴鴨嘴帽,全身為運動套裝,手上也有拿着一個籃球及飲品,並且滿頭大汗,應該是剛做完運動。

第三位就是比較文青的氣質,他身高較高,推測為一百八十厘米,對方戴有一副厚厚的文青眼鏡,頸上掛了一條類似十字架符號的吊飾,手上甚麼都沒有,他就只有一個較為輕便及小型的斜孭袋。

三者的年齡都較為接近,他們全都是青年。

雖說我可以憑記憶去猜測林逸峰的真正身份,但我發現三人的外貌跟我對他的印象有點出入,如今我只能憑直覺猜測,到底我應該選誰?

A、第一位
B、第二位
C、第三位
A 減咗肥
C
B
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞