[DSE MATHS 2020] 6年5** +MC滿分 心得分享,好人一生平安 (2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
好似冇寫using part a 計到ans 就要比分
唔該晒咁多位
why not both
應該R 撚哂頭
不過HKEAA 要放佢上sample 夠竟有咩居心!
幾多level既sample
誇張講句呢條濃縮做MC都仲得,出七分實在太浪費
同埋覺得今年個section b幾fail下,得17同19後面見得下人
我take三科咋
數學 對完會考b既答案
分數應該坐落係** cutoff既附近
physics 期望升到一粒星 上年5
至於m2...單純係見唔洗錢報黎玩下
公開處刑koopa神技
好地地一條式 係要叫咩副減主over主
on99
應該叫做客減主over主
等學生開心學習
吊喇媽mc錯咗q27,差啲full
你淨係衰左Q13其他都無事?MC幾多
舊年本身係報開M1定2
冇衰q13 衰左q7 equal root個題 跌左part b兩分
a2 如無意外應該35
section b 係discriminant計錯同19(c)(ii)用錯方法 應該0
初步跟佢份marking係98分 不過預左會低多一兩分先
mc錯3題
上年報m2 拎5 所以應該冇升grade空間
我上年啱啱好58咋
section b淨係做得曬intergration個條
不過買卷睇返最致命應該係section a得三十中
明明上年section a操熟卷應該有能力拎曬
太多post追唔切撈亂人名掛sor9
咁聽落我覺得幾穩,唔使太擔心,overall 92以上應該算safe
M2唔知佢難度會點變,我估會淺返少少掛
你考成點呀
禾數學超渣
當年卷一甲部做咗八成乙部冇點做
打開份MC
發現大部分都唔識做
得十條上下有信心
其他全部鳩撞(代答案果D)
禁不出三十分鐘做用
所以有時間將答案圈起問題簿到
走個時已經哭撚咗打定輸數
番屋企後好奇對一對迪許個答案
結果是30/45
最後欏咗3
禾都巧佩服禾自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞