[DSE MATHS 2020] 6年5** +MC滿分 心得分享,好人一生平安 (2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
都係p1炒車
再極端都有
個fd p2 42/45都4左
咪講咗mc係俾啲預測自己5**嗰啲
滿分唔一定有星
但MC都可以做到錯12條 成個數感或者concept一定有問題
除非你話 真係非常特殊例子 mc嘅時候肚痛 定唔知點樣
唔關懷下我
點解會差唔遠
唔想打擊你
但正常數學能力差唔多 兩分卷個percentage唔應該上落咁大
你可能overestimate左自己p1個分
你咁樣屈我打擊人咩目的
Cutoff年年上網有得睇 自己做咗功課先好出嚟串人啦
36/45 已經係4
重要lq係自己計一定有careless 同埋冇記錯會有一兩分係減你個表達
唔知層主有冇計到
DSE數學計分我肯定熟撚過你
有啲炆水
弊在我上年係5 今年aim有星
點知
唉算 溫中文
唉屌明明PP1考得超好pp2炒到仆街
錯3條
佢問完我paper1點又唔覆我
You’re not alone
加油
我仲未落堂5點好快
有五六條唔識 數到淨係填過六七次B 撞晒落去淨係錯兩三題
96-98唔肯定19題最尾個細part值幾多分 同埋有冇第1分m 所以有啲浮動
a1錯左equal root個條仲要check兩次都睇唔到 on99
不過考試就係咁 都預左 冇咩辦法
最On9記係check卷
第一年考mc 43/45 出5
第二年考42/45 反而出5*
好好準備下一科啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞