[DSE MATHS 2020] 6年5** +MC滿分 心得分享,好人一生平安 (2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
喺1x條入面對捉錯處易過喺45條入面盲捉呀
呢招多數都有用
都唔係啦,我覺得14-17都淺過呢份先
中間幾年完全翻炒,除左boss question無新意架喎(15連boss question無新意)
agger ,paper 1 做撚剩30分鐘... MC 收左皮..個人覺得MC 一定有前三
我覺得13 14 17 19對5以上都係有挑戰嘅
中間四年應該得14/3D + 19有挑戰
九年入邊我會排20喺around ~5-6名
overall就top 3
希望佢地真係聽到坊間呢啲訴求
拆開卷1a 1b既話 a應該要易過而家 for文科學生 b應該難過而家 再加適量calculus入去 for aim理工科既中學生
而家既m2應該要加返多少amaths/pmaths既元素入去
不過2026細改一次 再大改坐底都2030後?到時我都變中坑
而且唔加課時比數學既話 以上講既野只會淪為打j
你成日流流長去左邊
15都叫煩 12 13 14 18唔係final question都煩過15嗰條喎
同埋15又isosceles又掂地好多人背完書都識做
今年算同17嗰條同級啦
係變化最難
體積個高算易搵
唔熟def隔硬當midpt=perpendicular都搵到嗰款

18條3D應該係DSE以來非boss question而又最煩嘅一條
哈....仲寫埋D乜鳩,主:
out-c formula唔計啦,我指in-c情況下
EAA自己個marking都寫到水蛇春咁長然後step 先得1分 angle 1分 答案1分 on99
主😂😂😂😂😂😂😂
咁客係咩
和!
因為佢背左條out c formula
勁好笑改卷條友應該笑左
某K名師係咁教點記條formula ,咩主唔知咩
咁情況係咪照比分?
係...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞