[DSE MATHS 2020] 6年5** +MC滿分 心得分享,好人一生平安 (2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
m2上腦
寫嗰陣只會寫三角形delta
係呀 我上面睇錯左 以為你計錯
係同一條式黎 所以應該無事
gchi隻抽
搵唔到wo 剩係見到答案果條link
係果個?
睇你本身能力
5 or above黎講: paper 1易啲 paper 2難好多
如果數底唔好 2/3/4: 無咩分別(因為A1出得幾奇型怪狀) paper2 直頭畫圈圈大賽
個人推測係5/5*/5**無大變動 但2/3/4個cutoff既gap會大左

利申考曬19 20
mc難 lq易
畫圈圈大賽
Paper 1: 43
Paper 2: 20

老鬼十年返考,請問有無2,thanks
thanks
真心以為過左咁耐 a1會出下true bearing/polar coordinate呢啲冷門野
點知eaa寧願改題型玩花款都唔想比你班仆街補習天王tip中
睇黎佢地都會變成流浮山刀手既一員
有冇唔係今屆DSE考生今年有考
點解我覺得依家DSE同前幾年既問法好唔同
無論係LQ定MC都係
今日份MC我見到好多新題型好似唔係做過前幾年PP就會識做咁

利申:09年數學會考A,14年考過一次core + M1 (5* + 5)
今年接近冇準備就入去考
2019有考 叫唔叫'唔係今屆DSE考生'?
個人覺得好事 咁先係考數學 而唔係操卷
不過唔知eaa交到幾多年咁既貨仔就係
希望
Paper 1: 92
Paper 2: 37
有奇蹟5*
總之唔係第一次考公開試啦
唔計我真係冇溫/唔記得點做果d
有d明明前幾年問得好淺既野今年都問得深左
standard score, complex no.....
我仲諗住背死standard score條公式一定答到,點知最後都係諗唔到
complex no MC我聽herman yeung講年年都有得代數,但今年依題唔計個k出黎邊忽似代到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞