[DSE MATHS 2020] 6年5** +MC滿分 心得分享,好人一生平安 (2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
今年真係專登出到你代唔到
欣賞
standard score其實都唔難呀 係轉左少少彎
條complex number就真係算係今年題目當中intermediate到難既題目 但熟書+正常algebra能力2分鐘內都一定做完

到於herman yeung呢 唔講佢係咪藍屍 佢咁樣話dse’一定’乜乜乜
咁既教學方法遲早都比時代淘汰
擺到明呢幾年既出卷路線就係唔再係倒模咁出份卷做完就算
97/105 41/45 祈禱**
咁你夠唔夠膽講佢四定係五嘅機會大啲?
我就夠膽講佢一定係四嘅機會大啲
你講啊 我就睇吓你夠唔夠薑講
我亦歡迎各位考生放榜返嚟bin我c
巴打pp1錯邊度?
講多少少 我覺得係往後既公開試入面
最決定性既因素會係心理質素
做呢份野 如果唔怯場已經跑贏8成人
其實2018同今年份MC你覺得邊份深d
上面有人話今年易過2018, 但我真心覺得今年份MC深過2018好多
2018份MC起碼都多一d傳統題型
依份MC我見到比例果題出km^2已經疾左疾
屌 扇形增加個條又係⋯
死操pp但個腦唔識轉彎

基本上已經炒得
86/105
32/45
係咪真係派卷果日先知4定5
ic but proba嗰題唔係就咁1-a咋咩
唔知 但係難嗰份卷會重啲
2010CE mc 52/54 都係得C
份卷一易就仆街
有冇卷睇下
嗰條幾神奇 好多人一睇覺得係1-a
但係再諗就覺得唔係
上面有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞