[DSE MATHS 2020] 6年5** +MC滿分 心得分享,好人一生平安 (2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
呢年mc我覺得易諗少少 可能較多conceptual 野 但好多位應該要好識偷時間先夠時間做 果陣做18好多computation 好煩 個人認為題chord同area 比例都好似深深地
有冇題目睇下?
但其實對nursing黎講有分別咩大家都係rn起步
講真唔太明nursing asso存在個意義係邊
對我黎講 如果我拎住16分 有明愛讀都唔會讀asso
爬文plz
yes, 係一大讀書絕對自由,可以走哂所有堂只出席計分考試。但可能我讀數,所以覺得冇咩野,反正圍埋班數L都係傾數講數睇書讀數,其他科咁走法真係維持唔到水平。
係 真係要㩒機㩒得快
同埋要好識排除冇可能既option去幫自己諗/撞
善用sort by熱門
巴打教緊中學?
math major補pgde定直接bed
要笑既話 入去讀一日space已經比人笑一日牙蘇一世牙蘇
係咪都有位入你既話 我會寧願早一年出黎開工 靜靜地贏囉你有你笑 我有我搵食
唔記得16定17年polynomial就已經開左個concept龜頭出黎 教數既唔加多幾錢肉緊係呢個位真係咪撚害人 上年你唔識係冇問題 今年唔識就代表你冇温熟 雖然唔鍾意係數學用温書呢個term
但今年真係勤力用心可以拎到唔錯題成績
最緊要個focus係啱
見到有人仲成題asgs長題目同學生慢慢砌
講緊係條友a2呢d位都唔穩 真係錯晒重點
但今年p1 淺過 2018
cut off 應該高過 2018
但要考慮埋今年嘅考生水平
今年情況特別
估唔到
講起 其實好鍾意呢到讀書咁自由同埋普遍啲人玩得黎academic水平都高
如果一大有三寶讀就好了
利:讀左一個sem quit左
所以90-91差不多啦
斷估唔會上返92掛
2020一定要得呀巴打
retake入三寶?
係呀
plan a 三寶
plan b 兩大archi
plan c 兩大sw
升到升唔到 都應該係搵搵食科讀下(中間個個唔計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞