Olympus/Panasonic M43 用家討論區 (16) 150400TC賣幾錢?

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
個編輯加鹽加醋姐
個trigger 我覺得係泡菜反日
m43 霉極都儲落堆客成手鏡
而且o 記都keep 住出鏡出機
無咁易死既
睇review 100-300 2代鏡防震好好多
又有防水
泡菜反日決心比較堅定
細市佔廠退場先都好正常
細心睇返先知原來都有防塵防水
我本來有小小心思思想上50-200 + 2x teleconverter 因為leica啲鏡發色係正啲同埋個光圈可以俾我再加快門/降iso 但我又唔係pro為咗少少興趣用萬幾蚊 仲要明明有1/3價錢嘅100-300 好似太任性
知道有weather seal 真係大加分 多謝巴打提醒咗我 但想知無防寒有咩大影響?太凍會死機影唔到?
真呀 pentax都仲玩緊
我唔信o記會身先士卒死先
但Ver3.0加左好多野
除左冇120fps video
我都覺得冇乜大問題
EM10MK2 而家買EM1.2 抵用
如果係定點攝影,無乜追焦或者高ISO 要求
抵到爛, 有預算可以買魚眼PRO ,一鏡三味
呢句真呀 pentax都仲生存緊
講咁多不如出下相仲好過啦
前有垃圾焚化爐煙囪(乾淨嘅),遠處有羽田機場
六千蚊咁上下有部其實都算係咁
好想再上去個天台度影相
補番張野用em1.2 35100影
我唔捨得livecomp 呢個功能 唯一最煩olympus 去到新果幾部先加usb 充電
我都諗緊應唔應該換em1.3/em1x
等日本解左封啦先
日本買平啲?
果位巴打鍾意去日本影相 , 而家都無得去
戈位巴打同囡囡成3個月無見面喇
帽事既
真係無事
想問下

mark3 口個啲手持高畫質

咪影好多張再砌嘅

2500萬,5000萬像要load幾耐

另影海浪呢啲較動態係咪唔用得?
Load相好似大約要一分鐘左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞