Olympus/Panasonic M43 用家討論區 (16) 150400TC賣幾錢?

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
大學生學資嘅話就抵借嘅 如果唔係就算啦儲多陣到時分期好過借錢
我想講儲錢
打錯字自膠
r6 夠買g9 加幾枝pro鏡啦
完全唔同價位
G9嗰價幾吸引
但係個重量頂唔順
G8個size 最好 好揸手
G8/G85/G81/G80 呢代升級同平衡最好
G95就得升級CMOS
連4K crop都crop得更多
G100根本就係倒退
g100係vlogging專用
不過我唔明佢點解唔整部video機囉
咁我本身都係得m43機鏡
如果要上ff就梗係上牙膏唧爆既C記
Sony機唔係唔勁,係部機唔好揸同埋一定要執相
我反而係想跳入OLYMPUS坑自殺
Olympus(自殺崖)
對支1848 有啲期望
入左支二手714pro
屋企有部olympus epl6 加kit ,原本想買支12-200mm 再戰多幾年,但發覺m43 d 二手市場細,想轉玩apsc
想問下仲有冇價值,無就放係到封塵算
鏡群sony輕好多又抵
係擔心em1 mark3後冇後繼

玩多3年5年機身死埋

成手鏡就。。。。

吸引我嘅係ibis,内置nd,live comp,手持hsss

不過講到尾未用過上手

唔知自己鍾唔鍾意

暫時想入em1m3 12100試下防震

真係好岩去旅行用。。。。

唔鍾意掉番出去輸幾千。。。
應該都幾肯定唔會有後繼
就算有新OM-D, 都唔再係奧林
真 唔使擔心有後繼
我都係上個月先由ff(5d3/a73) 再入番m43 1.3 +1218
跟手再買1838同1232+45.8
望m43 好處係邊 (細/輕/方便) 咁樣玩

買番黎你唔用 哂左幾千 同 買番黎你影到你想要既野 但唔見幾千
m43 大機 + 天涯zoom 都係1kg 內的事
長掛上身都無問題
玩菲林都係咁
又唔見啲人喊
Afford到無所謂
路過貼下相先em1.2加 40-150愛鏡

Em10 IV
原來EM5 II kit set清緊貨,對枝1240.8有啲性趣,但就要食埋部EM5 II。有無巴打用過部機 (利伸: 一直都係用pana機身,仲未用譆OM機。)

定等EM1 III減價先算
Em5ii 機身太舊
除非你部pana機仲舊過佢都可以諗下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞