Olympus/Panasonic M43 用家討論區 (16) 150400TC賣幾錢?

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
好似點都係1245 sharp 尐
7-14mm $2900 二手 vs 8-18mm 新$4700
8-18mm 可上filter , 焦段多D 又岩用,但貴近$2000
多數係去旅行拍片..諗到頭爆.
我作為新手諗法係買支平嘅
同埋好似wide多1mm值錢過zoom多4mm,反正14同18mm都係zoom唔遠
差二千買多支鏡都得
有冇人想收部epl7 連14-42kit?
想升級部副機
pen f + 20 1.7 ii 可以手持1.3s
咁樣一set個焦距同size幾接近x100系列
我用開17 1.8 都係好細枝
掃街一流
扣埋支kit咪即係1000蚊鬆啲部機
可惜無反mon自拍
轉買 gf 系列
我有意購入 Yongnuo 42.5mm f/1.7 M4/3 鏡頭,但本港有冇得賣?
大家覺得會唔會出10mm f1.2pro
希望會出,影銀河星空好有用
我覺得唔會 廣角出完變焦10-25MM就算
但新手唔敢買二手鏡啊..
$2900 係鏡入邊應該算平野..但我而家用緊最值錢果支係25mm 1.7..
咁定焦同變焦又唔同既
不過支1025平時snap都幾好用
係唔同啊 不過佢唔出 你就有可能買變焦
呢支個size 應該都m43 之最
直逼ff 既24-100mm f4 / 24-70mm f2.8
都說服唔到自己買
處同唔處都計?
想問O記機買水定行好
香港個邊有冇心做
如果鏡頭呢
....Sigma嗰支你想點駁去m43機身?
Ef to m43咁轉接?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞