Olympus/Panasonic M43 用家討論區 (16) 150400TC賣幾錢?

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
好撚悲哀
再利申: 10年43/m43用家
如果轉我想轉XT30
性價比高
但係無左ibis 應該會好唔慣
最撚唔妥係佢sensor
如果佢肯博大啲
玩Android底ai攝影
類似pixel咁
我諗個格局都唔會搞成咁
我用過GF, GX, 到依家G85 其實大機手感反而最好 因為有個grip 位
如果用返pen-f GF 一類 就拖唔到 12-100, 40-150 依類長身鏡

近2年開始玩相機的新手 都係睇富士先架啦
M43 已經唔算平好多 只係鏡多的時候整體會比人平 (假如你唔係支支pro , DG 鏡)
依支咁多年 個個都讚
我就入左平版 25mm f1.7 玩
你用慣M43個IBIS走去用XT4就肯定失望
我之前用GH5插枝100-300 等效600mm都穩
XT4 300mm都唔算穩

GH5 雙防震我最多手持到2秒 XT4我最盡1/4s@24mm
咁鏡頭size始終有優勢
我由O記轉會Fuji後念念不忘都係補返部pen-f做隨身機
FF應該唔會上, 啲鏡太大碌
係到想請教下olympus 香港代理肯唔肯整水貨機?
諗住二手買部防水機仔出海玩
Olympus E-M1X will soon get a major firmware update…
https://www.43rumors.com/olympus-e-m1x-will-soon-get-a-major-firmware-update/
真係好睇你影乜
想買部水貨g9
有冇邊間鋪穩陣
星際 大xx / DC cxxxxx

2間都買過p機身同鏡 全部跟單保
以前有朋友用過全開紫邊好西利
收到2.8先叫做好
咩事Em1 m3個價係咁跌
行body 一萬一有交易

係未比XT4 同A73 打到賣唔去 人地同價位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞