Armchannel 小薯茄 網媒討論點評 (2)

1001 回覆
13 Like 10 Dislike
星期三就最多,上星期最後好似有2000
非常同意
靜音嘅態度根本就係引戰
睇埋呀波story佢地仲輕鬆去飲酒
比人感覺成件事個觀感都好差
唔係想同靜音洗白
而係既然肥仔又經以公司立場回應左件事
而當時人亦都出左po講左告一段落
咁靜音之後再有咩反應就只會反映到佢個人既性格從而令人決定唔鐘意佢定接受佢繼續做幕差
我哋只係需要繼續支持呢個channel 而唔係因為一個人而咬住唔放
所以其實真係兩件事黎

第1)受害者問題
受害者已經同加害者和解嘅,我認同旁人真係無得指指點點
但同時真係唔代表加害者唔洗為佢所做嘅野唔洗負上任何責任
其實呢個道理好簡單好易明,但唔知點解放上去呢件事大家都突然大愛,覺得唔應該再追究落去。

第2)係armchannel角度出發
靜音首先因為受唔住網上言論繼而用公司youtube開live人格謀殺。 呢種行為比人去討論同追擊都在所難免。
肥仔當然有佢自己嘅一套管理方法,我又唔係股東。但肥仔啱啱嘅回覆實在難以服眾呀⋯⋯

第3) 靜音態度
其實大家都覺得自肥好黎好去,靜音都應該收皮。
可惜佢自己咬住人唔放一次又一次係咁,令人更加氣憤。

大家都唔係話想肥仔炒9左靜音,但會唔會太避重就輕呀?至少可能講句 已經同靜音傾過 靜音為左自己嘅言論感到抱歉乜乜77 去做個樣都好

一個咁嘅人累全家都仲未比人炒已經好好彩
同感
由頭到尾唔係armchannel錯 無謂要肥仔或者公司再煩落去
但個人認為如果可以正正式式還自肥一個清白 咁成件事會完整啲
唔炒佢 佢都冇面出鏡啦 一係專心做幕後
但同啲同事關係就唔知喇 個個都同Vincent fd
靜音自己拿晒屎之後要肥仔幫手執手尾
用晒人情咁令大家將件事唔再追究
然後靜音就乜責任都唔洗負
唉⋯
有無人可以講下起因係咩
事件有兩個主角

男:Vincent / 自肥導演 / 嚴晨

前ArmChannel 員工,上年年尾離巢

女:Melody Hui / 靜音 / 許靖欣 / 最近唱奶共歌許靖韻個妹

現職員工

起因就係個女喺上年年尾有條片入面話自己鬧過個男,然後post1 有網友話個女鬧走個男,之後個女上星期三凌晨就決定上星期六喺Armchannel 2200 打機live度爆料。

詳情睇#414 再慢慢追po吧!
暫停直播一個禮拜似係懲罰觀眾多啲

真係多得靜音唔少
真呀
靜陰收皮啦dllm
扮撚晒女神咁
有自肥喺度嘅片 又有粗口聽 又hehe haha一條片
輕鬆好多
就算行過加插自肥都好有互動性
咁講,處理係咪恰當要睇出事嘅對象係邊個。
呢件事嘅對象係vincent,事件本身問題當然仲有對社會風氣影響、對公司名譽等等,不過唔詳講。
出事嘅人負責係必須,但方式同內容似乎按當事人之間意願私下進行,其他人作為第三方其實無辦法知。
至於觀眾喺呢次角色係咩?觀眾只係被拖落水,聲明其實已經足以回應對觀眾嘅影響,亦都暫時睇唔到有不良效果。
肥仔做得呢個決定,佢咁頂法自己都有risk,萬一vincent屋企人繞過當事人或者呢個決定導致下次更嚴重嘅事都可以好大鑊,所有炒唔炒、點處理相信肥仔已經衡量晒所有嘢,包括同事之間嘅關係,點樣包容做錯事嘅人,呢啲人情其實都係觀眾鍾意channel嘅地方。

In short對公眾嘅交代我就覺得已經足夠,觀眾點評價、睇唔睇佢啲片就另一件事了。
當然,以上所有前提始終要睇當事人會唔會再發酵件事。唯有希望靜音呢刻唔係仲好似最新嘅story咁諗啦
做乜事,冇睇一排搞左d咩屎出嚟,有冇tldr
armchannel呢排走下坡走到嘈交
係公司個live 講D 咁嚴重既指控
事前有無諗清楚有咩後果
阿波又on9, 係chatroom 度煽風點火食花生

講真就算件事係事實,
係公司live 爆大獲一定係最差既處理方法
仲要擺明係佢自把自為
個人覺得條仆街點都要出黎道個歉 唔好覺得自己拿左屎就一定會有人同佢執屎 咁大個人講句對唔住 都係要啦 負返應有責任 可能條仆街到呢刻仲會覺得好唔 gur 但你地都講到件事已經解決左 咁講句對唔住都應該唔係好難姐
最後 其實我覺得點樣都係條仆街累撚左成間公司 幫佢執哂屎 例如可能人地已經諗好黎緊直播講咩主題 請咩嘉賓 就係你呢條仆街 搞到人地有咁多額外工夫要做 你好唔好意思呀 就算人地冇出聲話你 心入面一定會唔多like 你 遲啲想揾人拍片都有啲難
Btw 肥仔真係個好老闆 唔該arm channel 每一個好好珍惜
同意 諗緊點樣捱過今個冇直播嘅禮拜 我諗只好不停翻舊片睇😭😭🤦🏾‍♀️
巴打都睇得好透
可能我自己都好執着,
覺得一個成年人犯錯需要為佢自己所做嘅嘢負上責任
又可能我道德撚左

咁其實我都希望唔好因為佢一個人累全家嘅
arm channel d片真係有以前咁好睇,最初令我開始留意佢地既片係互動式微電影,果陣覺得好出色,但之後都冇乜點拍
d片係出得密,但質素好一般....
我本身都幾鐘意Melody Hui呢類大隻女,但呢單野真係覺得佢唔夠成熟,有d失望
肥仔都盡撚曬力架啦
唔通佢今晚同你地講我依家炒左靜音 咁你地會覺得好睇咩

Btw我都覺得個8婆要自己出黎認錯,如果無錯,貼啲證據黎睇下,鞭下我屍唔好禁委屈
呢單野連帶影響埋其他主持既直播
條女仲好唔好意思留係度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞