Armchannel 小薯茄 網媒討論點評 (2)

1001 回覆
13 Like 10 Dislike
Arm Channel無咗蝦叔呢個台柱應該會仆街
自把ig 回應咗
*肥
佢講得好啱

成個啱Channel 隨時因為依件事陪佢收皮

Support自肥!!!
佢ig 係咩??

不過呢排搞到好似是非咁多
多得許靜音囉
有關本人被誣蔑性騷擾女同事一事聲明
就本人被某人在某網路平台直播時誣蔑性騷擾女同事,作出以下聲明: 「在2020年5月9日,某人於某網路平台對本人作出性騷擾女同事的失實指控,本人表示強烈抗議。事源對方於該直播指名道姓,指本人於某公司在職期間,經常對「大部份」女同事曾經作出性騷擾行為,但卻沒有提出實質證據,而對本人造成毀譽的影響,公器私用,公報私仇,我本人不能夠接受,亦保留法律追究的權利。

性騷擾行為,在香港屬於嚴重刑事罪行,對方於直播期間,直指本人犯下這項罪名,等於公開判決本人。如果對方認為當初本人曾經向自己作出過性騷擾行為,甚至更嚴重的性罪行,理應即時報警,從法律途徑解決,而不是待本人在離職後,在網路平台上公開對本人作出私人「審判」。而對方聲稱自己留下了短訊對話的截圖,本人歡迎其公開,以示我清白,本人對此毫無半點畏懼。

性騷擾行為,是指受害人在言語或肉體上,認為自己受到性侵犯。因此,本人亦向「每」一位前公司的「女」同事,遂一求證,當事人亦聲稱自己從來沒被本人性騷擾過,更有舊同事反而幽默地向我道歉,指自己經常性騷擾本人,開個玩笑。本人亦以此作為自身清白的證據,有興趣人仕歡迎向我索取對話內容,本人亦樂意公開。

對方聲稱自己因為忍受不了在網上流言,被指「鬧到人辭職唔做」,對此指控感到困擾,感到委屈,因此打算在直播期間公開「爆料」,向公眾說出本人於在職期間的不是。其實,假若對方認為某些網路上的言論,對自己做成極大困擾,理應追究發言者,而不是委過於本人,邏輯上亦極奇荒謬。為何本人要為某些網路發言人,承受一些於我無關的責任?而且,己所不欲,勿施於人,你認為某失實言論對自己造成負面影響時,為何亦對本人作出如此行為呢?實在令人費解。

作為一個成年人,每一個人都應該為自己所說之言負上責任,假若連此基本作為文明社會的一份子應有的概念都沒有,那應該接受應有的教訓,並對此行為作出深切反省。

本人僅此聲明,為該事件作出澄清,假若對方將來再次向本人的聲譽作出損毀,必定從法律途徑上作出嚴正追究。」 仲有我要澄清返一件事,事源佢當日話我Block佢IG同埋Whatsapp,我的確有咁做,原因係因為佢就住上次拍片我態度唔好,不停咁IG DM鬧我,又用whatsapp騷擾我,我覺得好撚煩,所以我block咗佢。如果你對我工作上有咩唔滿意,你可以同老細講,叫佢屌鳩我,或者罰我,而唔係起私人時間個人係咁騷擾我。我唔理你,你可以屌足我幾廿個MSG,你如果精神有問題嘅話,不如你去睇睇醫生。事後你話我解block返你,話我因為驚,串我話「都唔知佢驚乜」,其實係因為我block得你太耐,我連自己block咗你都唔記得,諗住好來好去,解block。點知你仲話我百密一疏,唔記得解whatsapp。Sorry,whatsapp由頭到尾我都只係block咗你一個鐘,之後我del咗你contact,所以你睇唔到我icon就認定我block咗你。其實你賴醒都有個譜,你以為我好撚好恰,我男人老狗,俾你咁砌法,如果我唔反撃我真係對唔住我條巨龍,只可以話你太高估你自己。

我一直忍住唔出聲,仲起LIVE到幫你講好說話,但你唔領情。我唔出聲係因為我唔想你一個人嘅行為影響咗Armchannel嘅聲譽,你咁撚大個人,邊啲應該講邊啲唔應該講你都唔識,你知唔知你而家做呢啲嘢,分分鐘要令到全間公司嘅人陪你一齊收皮?所以我係到講返聲,大家唔好怪責Armchannel其他人,幾錯都好只係佢一個人嘅錯,唔關其他人事。
yimsun16

真係搵嘢攪

明明之前不和嗰單已經完咗
Support Vincent
Blue 蝦條 西菲like咗
追comment懶人包

#354, 355, 357, 369, 375, 383, 410

對比起影片質素下降 (呢個禮拜啲片明顯好快返好多),員工之間嘅黑暗關係明顯更加趕客。

真心如果今次呢件事就咁不了了之,肯定有大把人從此討厭許靖欣同埋ArmChannel
*好睇返
西非果日都唔知點接靜音

靜音話全公司女仔都比佢騷擾過
西非問佢係唔係其他女同事有同佢講過
靜音又話得一兩個
真心

如果啱Channel冇好好嘅回應

真係好感減半 靜音嘅片以後不了

有冇人都有咁嘅想法
最正係西斐琴晚聽到R晒頭
然後今日Like自肥個Post
如果Vincent講嘅先係事實(咁多成員like 應該偏向係?)咁靜音仲留到喺公司咩⋯⋯
呢獲野真係得肥仔先拆得掂

肥仔啲橋有時都好掂 希望佢拆得掂啦

不過真係對靜音冇乜好感 但唔知點解成公司啲人都好似聽佢講咁

個個都叫佢靜靜 好似好close 咁
花生當然是用來吃
柔柔都like左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞