Armchannel 小薯茄 網媒討論點評 (2)

1001 回覆
13 Like 10 Dislike
i mean 係建議今晚都取消波音747 個錄播
今晚個live 肥仔/靜音交代返呢件事
屌 笑左
佢做撚到咩,少少事就覺得委屈
佢呢D係典型只係睇到自己做左幾多野,人地做左嘅野佢永遠都睇唔到。
個口吻咁似蝗國人
當時人都話解決咗 唔希望再發酵件事
有班人就係咁叫arm channel解釋
想arm channel收皮嘅似乎係呢班人多啲
果然香港人係中意睇人仆街
老實講我唔同意你嘅說法,
Armchannel 有成21萬人嘅SUB,到底佢地自己知唔知係咩概念?
唔係話想逼死armchannel,而係發生左一個咁大嘅問題需要去正式咁解決同交代。
你同我講內部解決,就好似黑警記招咁話知道部份嘅黑警有問題,我哋之後會內部解決,完。
呢件事發展到呢一個地步真係需要佢地去做好,透明清楚咁同支持佢地嘅人講先可以平息。
如果冇好好解決,我係唔會盲撐⋯⋯

大家都唔想件事去發酵,但你地自己有眼睇,Vincent都開晒口話完左,但靜音係IG打乜鳩。

件事要點收科真係靠肥仔。
係呀我一直都係呢度講話叫佢哋算數啦大家都解決咗但佢哋就話點都要比個交代公眾因為係一個大型嘅媒體啦同埋好多人follow 講真我真係冇乜點見過其他會公開咁解釋道歉關於內部員工嘅糾紛例如小蕃茄呢啲 我打個譬如炸佢哋好似冇出現過呢啲內部員工糾紛
可能小弟表達能力有啲差 唔好意思

但原意都係想啱Channel有一個好嘅處理方式 唔好好似啲popo咁 話內部處理之後就冇咗件事

當然,如果肥仔真係選擇唔公開,我都會尊重,我都係俾個建議出嚟,大家都唔想啱Channel因為呢件事而收皮
其實係如果靜x佢一直冇講過野嘅話 其實真係可以由得佢過去係唔知佢做乜鳩
同意應該公開講,亦對公司有好處。
但用黑警嚟比,起碼都係是但一個員工打鳩觀眾或者喺某次live屌晒所有觀眾老母,呢次觀眾角色最多係旁觀者,講到唔公開就私了、比壓力佢真係做多左。
何況肥仔喺tg有講諗緊點公開回應,比啲信心肥仔。
其他mon po嘅同事都喺度講聲加油。
咁係因為佢哋未有出現過內部員工糾紛

但而家啱Channel係一個比觀眾睇嘅live到爆啲員工糾紛出嚟

你叫觀眾點樣唔討論

不過肥仔都講到咁,我都尊重佢
內部員工嘅糾紛?
靜音係live開晒名咁人格謀殺Vincent喎⋯⋯

本身D人成日屌佢點鬧走Vincent/Vincent走嘅原因,呢啲我都覺得唔洗公開唔洗交代,因為呢啲真係一間公司嘅人事管理黎啫,我自己都冇咩興趣知,人會轉工都好正常。

而今次呢一件事並唔係咁簡單,所以大家先咁大反應呀我覺得
其實根本就係內部員工糾紛 係靜音無啦啦搞大件事 佢冇咁做嘅話其實根本就係一件細微嘅嘢但係佢而家公開咁講就變咗好大因為而家係公開左單野
啱呀,所以其實大家要佢地交代嘅係靜音所搞出黎嘅事
而唔係要佢地交代靜音同Vincent做咩搞到咁
其實我一直覺得靜x自己出返嚟交代好啲即係好似大家私底下解決嘅feel咁同埋件事係佢自己公開左因為上面嗰啲人係講緊用公司角度嗰啲去交代
其實最仆街係靜音用armchannel去做直播
如果佢用自己channel去做直播真係屌佢都屌得爽D
佢打撚死都拖埋armchannel落水,西菲都R撚晒頭咁
係 我覺得大家要針對着靜音今次真係加重左肥仔嘅壓力
呢個真,我自己都覺得因為時間同人手問題
佢地的確好難做到每條片每個live都審刻過內容就出街
同事間有左默契同埋信任去RUN,突然發生左呢D野真係大家都唔想
同時可能都係一個好好嘅時間去諗下之後應該要點樣先可以避免呢啲公器私用去做私了。
一個累全家就係呢D
本身對melody hui都冇乜嘢
但佢到依家都唔識收口, ig story講到咁...
我覺得點解要用公司角度交代
係因為靜音係用公司channel 個live 講呢樣野
同埋佢咁公開講呢樣野
假如佢講既野係真 其實公司係有需要follow up 否則就需要辟謠 對公司都係有好處
西菲個晚都好似嚇一嚇咁
真係
唔好話同自肥講 又唔好講到炒人咁嚴重喇
輕輕係佢自己ig出個story對公司道歉又好
對觀眾道歉都好
叫做負返少少責任
明明公司人事變動好小事
有時啲live見人問到
其他人都話叫自己問返自肥 唔會講咁多野
佢就自己抵唔住頸係公司channel live爆鑊
呢下真係要負返個責
西裴佢本身都係不問世事既人黎啦
淨係想打下機輕鬆下
無啦啦條女發神經撩出黎講,D閪性格黎
最反西裴識打圓場真係算係咁
大佬公司CHANNEL 直播黎,想剪都冇得剪,成日把口唔收講埋呢D野
大家又一次對啲西女人抱有期望
佢唔再搞事出黎都偷笑
睇下出事到而家佢ig出埋D引戰story
話說靜音個下巴係咪整過嚟每次睇佢都覺得好礙眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞