Armchannel 小薯茄 網媒討論點評 (2)

1001 回覆
13 Like 10 Dislike
錄播架

如果扮唔睇chatroom
就真係面皮厚過袋底泥
錄播黎,原定尋日live
因為想我地focus返社會事件轉左今日播
咁不如唔好開啦 當冷靜下 d觀眾見到佢又扯火 又係咁講返個件事 雪左佢解決左先放佢出嚟都好d
我估係有Sponsor一定要出啦
個live 本身係琴日做 但琴日發生咗咁多事 佢地都諗觀眾冇心機睇 所以將佢推到今日播
Telegram有混血肥仔channel同討論區
其他直播平時幾多人睇
都講咗要屌就屌靜音一條友咪撚屌其他人
200~300咁上下
之前有幾次live睇有600至700

肥仔開咗post回應
真正要出聲道歉嗰個唔出
為左arm channel,我覺得夠喇,想逼死人咩
唉屌星期三(?)蝦叔米媽Jackie玩Game其實好好睇
咁可能靜音話唔撈呢
跟住vincent又唔追究

當時人都當解決左, armchannel官方又話會檢討
差唔多啦
我覺得如果靜音同自肥真係私底下解決同體諒咗既話
至少靜音都公開講返幾句還返自肥一個清白囉
我覺得肥仔肯自己出post代表ArmChannel道歉,大家對ArmChannel處理手法已經滿意,肥仔亦有處理件事,主動聯絡番兩個事主。

肥仔、ArmChannel抵讚

至於靜音冇再作回應,咪由得佢囉,反正公道自在人心,呢個人個朵從今之後只會臭曬,大家都會記得佢喺2020年5月做過啲乜

結論:我覺得事情可以告一段落,最重要係大家認清左靜音係一個點嘅人。

聽晚七點繼續睇片
難得有2個廣告俾條女搞啲咁既野 肥仔真係大量 同佢哽左隻死貓

咁大個人 就算係真既你咪係自己ig講 攞公司ac黎玩 影響公司形象 Vincent出哂聲明話到明佢冇 你公司同事又like佢個post 證明你講既野都唔可信 有證據咪拎出黎 你又冇 係度打埋啲悔氣説話唔撚gur咁 係出面真係炒得
肥仔的確為左armchannel要諗好多野去minimize個損失
但其實我最後都好失望
你話兩位當時已解決左件
咁靜音本身犯嘅錯呢?
點解有口有理據去屌7婆同黑鄰警嘅同時
發生係自己到嘅時候可以double standard...
套用返靜音係live講嘅:
公司對你真係好好,比左好多機會
點可以拎柒婆同黑警去比
柒婆同黑警做既野受害人係香港巿民同香港既未來
而靜音單野既受害者係自肥
再者自肥自己本人都出左po話件事完左
而肥仔亦都以老闆身份交代埋
咁已經足夠啦
就係大家都好似你咁諗 受害者少/得一個人
但唔代表佢做嘅野可以唔洗公開道歉就完件事
其實背後道理係一樣
靜音係公司嘅live channel講先
咁肥仔作為老闆出個post其實都okay
都算係有個交代喇
重點係 如果佢地開完個會
雙方都同意係叫做解決咗嘅話
靜音唔好再好似佢個story咁
講啲野黎單單打打 講野有骨
好似好委屈咁就可以喇
無謂要搞到一定要收返埋做幕後/辭職
事實上自肥出完個聲明之後
如果靜音冇出到個story
件事根本可以輕鬆完咗佢

都係個句
同事間有意見不合 有人事變動
真係極之平常嘅一件事黎
有好多野唔需要擺到上枱面講
特別係你地始終有幾十萬個followers
但係事主用佢自己正身acc出po話件事已經告一段落唔想大家再討論落去既時候 咁當時人既意願又有無理到呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞