Canon用戶討論區(16) EOS R5

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
枝16-35iii 官網快閃12380,真係有d心郁,但又少用wide
用full frame?影大景,24mm未必夠,16-35mm係必備,另外會唔會影人像?比重高唔高?高就夾70-200mm、唔高就夾24-70mm..
行貨細鋪現金價都唔使$12k喎,代理呢個價,隨時夠你去大鋪做12月免息分期!
我都係儲錢等R5
有無話幾時先有R5 出 想入手R 但個二手價點解仲未跌 明明已經話會出
要問一問武漢肺炎
其實R同R5唔係同級
R5價位係R一倍/以上
R而家$11K個價已經好低玩,5D4級數sensor同解像度,eye AF,R5建議零售價隨時係兩部半,甚至三部R,其實我都忍得好辛苦,如果唔係stay at home,可以出旺角兜個圈的話,而家好可能已經失守!
agree, 我由三月等了又等, 都係買部二手R玩住先~~
用得幾開心~
me too, 平平哋入咗RP玩住先。
R5應該一開波3萬幾無得走
我估3皮5差唔多
等咗佢好耐
r6呢
我等緊R6
R6傳聞無lcd mon...見到即刻尻縮
FF機又無LCD mon, Canon諗緊乜,難度用來取替M系列?
冇邊個LCD mon?最大還是機頂顯示setting果個?照計兩個都係必須,就算入門機都要有,冇可能cut走,唔會有人戇鳩到出部咁既機黎玩自己呀?
應該係無機頂mon仔, RP都無架
無可能無mon囉,智力正常都知啦,由DC到DSLR到mirrorless,邊部會無mon睇相?

機背無LCD呢啲野,只有富士先做得出(xpro3) (要反出來先睇到相)
Xpro3 好靚仔喎
咁我無話唔靚仔
只係想講 個mon硬性收埋/無mon既設計,唔係Canon做得出啫 (Fuji, Leica)
咁戇居?剛剛至贊Canon部R5成支牙膏揤晒,轉個頭R6逐d揤?
M6 ii影人用咩鏡頭好
EFM32mm

EF50 1.8

Sigma 56 1.4
想請問RP除了RF 24-70mm F2.8之外,仲有無其他同款可選擇的鏡?
Ef 2470 ii 用adapter
今日係咪有發佈會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞