Canon用戶討論區(16) EOS R5

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
應該用1dxiii嗰粒 不過啲色似乎麻麻地
咁呢粒sensor 同R個粒比起黎係點?
影靚vs影到
好難講,感覺Canon於機身加IS功能態度好不情願,明明玩鏡頭IS成廿年,居然要妥協,被其他廠家牽住鼻子走而出IBIS,所以佢覺得出IBIS係皇恩浩蕩,入門機就必然於其它功能減少牙膏,就因為咁,而2020年出現一部20M機身!
可能canon係有心無力

要做ibis 技術上唔易,好易過熱,唯有整個實驗版先
第N代啦喎 要整一定整到 Sony n年前出第一代 z6改進左好多 依家canon最少都要同z6一樣先會格
*合格
開頭大家都對r5個spec 打曬j
而家反而係屌r6牙膏
膠能
R系個Dynamic Range colour depth 俾sony拋離就不嬲都係咁架啦
s3出左啦咩
又有sony 粉 入黎挑機

繼續用屎黃cmos 打J啦
xt 都係long gop not all i
講得好啱canon真係好煩,人地ibis有早有,佢後知後覺咁
用緊Fujifilm 眼見XT3 XT4重心擺左喺拍片到
只玩攝影唔玩錄影 升級只有升full frame
Canon Sony Nikon全部關注緊
Sony sensor優勢係事實
講佢cmos好就係Sony粉?
我講Apple A13吊打高通就係Apple粉?
講嘅不過係事實
如果講顏色 Fujifilm顏色仲靚
Sony sensor 係優勢咪揀 a7iii 囉
fuji 色靚大可揀fuji
點會!係就唔會有45M既R5出現..
唔止A7iii
Nikon Panasonic都係用Sony sensor
都冇聽過你講嘅屎黃
同埋都可以影raw解決
聽得多就係Sony QC差 容易壞 IBIS又廢又容易壞
In z6 we 7
Nikon自己都出部Z6s
跟住一睇spec 嘩 兩張card slot都係XQD/CFexpress
5D4 同R 個Dual Pixel RAW 隱藏咗一級 DR,唔知佢有無計埋。
樓豬今晚9點準時同大家一齊純文字討論
係部電腦前面開live大師級
個iso 分低到咁唔合理???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞