True Wireless 真無線耳機討論 (40)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
感謝巴打 我又去試下先
Airpods 2 同 buds+ 比,邊個會好啲?
再講多次大陸野嚟
你預佢係重低音係幾出 但高頻非常弱 弱到聽普通流行曲都會聽得到高音好薄好尖嘅感覺
收音有碌嘢係到係出色D 但冇得同Anker air2 /airpod比
聞說aukey t10推力唔太夠
E8 2.0會唔會好D
屌佢老母同我同一問題
打去搵佢整 佢答我冇撚哂黑色
問我換銀色介唔介意
然後等左成個幾月黑色都未翻貨
都唔知佢點拎到金賞 底噪大到痴線+ON9 QC

好後悔無買到
原來係大陸野 咁唔考慮
Thx 巴打
https://youtu.be/H6kT5FTOQN0
睇你要求n6 pro應該係最好,調音風格最適合講究人聲嘅煲劇同日本音樂,call quality都唔差。
2020年我覺得xm3真係已經過時 雖然話音質同anc仲跟得上而家嘅旗艦,但連接穩定性 codec 通話 配戴舒適度 同埋大細都比人完爆
好撚典型嘅美式調音風格,除左bass head諗唔到有咩人會中意佢
個人覺得jlab系列吹大左
E8 = B&O之恥
連陳甯呢個b&o fans都唔推,你就知咩料啦 上個po仲有人話e8 3rd gen係2020最靚聲
其實母公司mti 係支那定台灣?佢代工過咩耳機?
個人覺得佢個聲麻麻地
但係舒適 / 通話 / 外型 / ANC都係一流
唔知係台灣人定大陸人
其實係咪隻隻保養都係rma 隻falcon話要等4-6星期
壞咩?
左邊持續有noise(一時時)兩邊聲唔平衡
有冇入左手既ching可以分享多N6 pro
原本想買falcon 但耳道塞唔入
Sen記又一堆負評 諗諗下N6 pro算
幾好,清聲分離度唔差,三頻偏中高,有空氣感同空間感,有小小似final audio 調音,輕身舒服,低頻小,人聲前貼耳

依家the club買75t係咪最抵?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞