True Wireless 真無線耳機討論 (40)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
排名不分先後 暫時最多人傾如下:
B&O Play BeoPlay E8 3.0
Apple AirPods Pro
Jabra Elite 75t (Active)
Sennheiser MOMENTUM True Wireless
Master & Dynamic MW07 PLUS
Noble Audio FALCON
Nuarl N6/N6 Pro
Sony WF-1000XM3
Samsung Galaxy Buds Plus

詳細可以自己再追Post

TheClub有email隨時拎得
衛記會員可以搵巴打借

巴打們想搵彤少試耳機可以係TG搵佢
https://t.me/joinchat/Fum_jRL4-JDwDoCZ9p4v
上個po有人問Anker liberty 2 air音質同連接
連接正常水平,其實我覺得2019年之後出嘅耳機基本上連接都係咁上下 好難會斷線
音質似翻anker今年嘅特色,低音bang bang bang,中音同人聲會有啲尖有啲kick(對比xm3),你可以理解為liberty 2 pro嘅弱化版,特色同缺點依舊,對比下無咁實(對比Sennheiser)
今日終於係灣仔電腦城買左Noble Audio FALCON
price.com.hk 有店舖介紹, 費時做廣告, 無得用payme 個promotion, 只係可以減到10蚊雞, anyway, 最後$970埋單, 音質我自己幾鍾意, bass 幾有彈性,但可能有人會覺得重手左D, 我細佬有buds+, 做過對比, 自己比較鍾意falcon, 音質對得起佢個價, 通話就未試
但有個差電問題想請教大家, 對耳機放左落個盒度, 而個盒又差緊電, 係咪代表個盒同耳機都同時差緊電?
定係個盒無差電嘅時候, 耳機放落個盒度, 先可以差電?
音質好難唔靚得過AirPods㗎喎
不過呢隻嘅通話質素真係唔係一般咁好,分分鐘仲清過你電話個咪
想問下除咗airpods系列,仲有邊款講電話好?用緊65t喺地鐵對家完全聽唔到我講咩...
音質唔係同緊airpods比啦,我自己覺得air算係pro嘅倒模,強項嘅bass削左啲,本身弱嘅mid同vocal進一步弱左啲,但呢個價位我真心覺得無得輸
Airpods通話質素就算再勁,其實人地一聽依然係聽得出係耳機,會有嗰種機械變型聲,但呢隻l2 air真係外星人級別 好難相信係耳機
新po劉明要胃信會員tg我名,正價九折
想問Galaxy Buds plus 有冇語音提示?
之前見過人講75t 有斷線問題 想問下fix左未
留意返係支那公司
巴打 你覺得佢人聲點
我見啲人話佢同高階既耳機 人聲相對唔好
不過其實自己要求唔高 所以想問下你點睇
過幾日都打算自己都試下
買咗momentum 2 今日到咗,個anc真係幾出色,電量都唔錯
實物圖
邊度買
有無巴打有留意Shure出個隻RMCE-TW1?
劉明,準備入 e8 3.0
我自己覺得人聲算自然, 話哂呢個牌子做開耳機, 不過最好自己親身去試下
前兩日有firmware update之後感覺無斷咁多
之前connect 2 devices 成日無端端窒下窒下
估唔到最平嘅qcy t1 竟然最Come用,唔小心成個連盒放入洗衣機後都仲係正常運作
最新出到有埋app做設定,真係平價之中最好選擇
淨係網購個頁啲野可以直接係佢網買
其他個啲係你自己去買
外表同momentum 1冇分別

我喺英國amazon買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞