True Wireless 真無線耳機討論 (40)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我壞撚左master 果邊但又廢事整
而家成日無歌聽
隻仆街mtw2 分分鐘下年都未買到
買水啦同埋其實唔使咁貴
係咪因為佢全球保
有冇鋪好介紹?
巴打果隻用左幾耐

你老味, 森林第二水現貨啦仆街
Amazon買隨時快過香港買到
price.com睇下啦
18號果陣有第一水
所以上面咪有位巴打已經入左手
聽人講 係因為mtw1未關app=繼續run
一路run一路叉電先會有問題

其實細鋪點解可以做咁平
等mtw2出咗 大鋪應該都係1800左右啫

而且mtw2電池勁好多喎
自己試aac啲聲 比較柔、分析能力同聲場都唔及aptx,aptx 分析能力同聲場好啲但啲聲好衝,聽一陣都好辛苦,用緊n6pro
想問ios嘅vox有FLac
咁Sennheiser MTW係咪都用到FLac
首先你要理解下咩係mp3 ,wav,flax,ape
咩係aptx,aac,abc,aptx hd 先
有無人知iphone xs 同LG g7用咩藍芽晶片同有無spec?上網完全搵唔到,因為lgg7有獨立dac但應該只係3.5出先有用,藍剪完全廢咗
係咪前者係食材鮮度 後者係味覺敏銳?
咁即係解決唔到iPhone個問題
咁只要有細鋪嘅單就ok?
想問下咁多位師兄邊到買Anker liberty 2 air會比較平? 我見每一到都賣緊850左右
音檔格式主流就無損(flac/wav)或者壓縮(aac/mp3)
常見藍牙編碼就有aptx aac sbc
iphone --flac音樂--aac藍芽壓縮--mtw解壓--有損版音樂
\aac音樂-- 免壓縮藍芽傳輸-- mtw解壓--aac音樂
科學角度黎講,無咩人可以分辨到flac同aac/mp3 有分別嘅話多數係心理作用/耳機本身解壓有問題(mtw2最好例子)
8個月咋
唯一想買果隻mw07+ 又好似唔match iphone 個藍牙格式
mtw2 又出年先有港行
budget $1000有咩好推介
主要一般聽廣東歌、開zoom ,清晰錄音
有無人聽過xround versa?
我想問下mtw1同2盒個較位有冇改善到?
1易斷到仆街
闊咗囉....
至於易唔易斷就....
我過多一年再答你
不過我隻 1 都爛咗
等唔切75t active black,其實都唔知出唔出
前日買65t active black
今日跑山即用,感覺良好

btw 我見到有75t black,要問佢哋先有,佢哋收埋咗
thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞