True Wireless 真無線耳機討論 (40)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有咩評語
本身用緊***機諗住買buds+
但愛廣闊音場
係咪應該轉falcon
有無邊對人聲出色
用開er4s
mtw2有咩唔掂??
對得起個價錢有餘。
佢音場算闊,唔會焗晒啲聲喺頭頂。
隻耳機本身都偏向多bass,我既感覺係未去到75t咁重,同埋你可以用佢自家app校。
佢係V shape調音,但中頻都唔差。
但係佢算大粒同耳管都幾長,你試過先好買。
以下3對比較邊對正啲?
1) AVIOT TE-BD21F
2) ANKER Sondcore Liberty 2 Pro
3) AUKEY Key SeriesT10
對音揚同低音比較concern
Falcon 點連佢個app, 話搵唔到,係咪要iphone forget 左個device先
應該要update咗個firmware先,佢個app有寫

Please make sure that your Noble TWS headphone's Firmware has been updated if the last 5 numbers of the serial number are before xxxxxx20000.
要點up
falcon同mtw啲音質會差幾完?

我An機,除咗佢個Sound Suit app,仲有一個Upgrade app,要用佢個upgrade app先可以upgrade firmware。
冇試過mtw1,一心諗住搵千三內,所以只係試過75t / falcon / n6 / n6pro / nb21f。等其他師兄覆
#140巴打話用家指出有white noise, 音質冇第一代咁好, ANC效果麻麻
不過而家等香港出式發售同等人評價再決定
講起就嬲
隻e8 3.0咁貴買番黎都會耐唔耐有一浸white noise
N6pro邊度有1300內
N6 pro/ buds+/ falcon/ xm3
想喺音質同通話攞個平衡應該邊樣會比較好
佢都係聽日文歌同埋睇Netflix 手機就用Sony
之前Smartone priority Plus member 個價去到千三
想問下巴打響邊度買?
Bd21f 係好聲,但係qc真係差𨶙到仆街,嗰塊濾網買返嚟一星期自己甩咗,想換都無得換,垃圾!塊網就咁鳩貼上去,一甩咗見到個單元
睇過好幾個YouTuber講過都話 E8 3.0唔值咁貴
完全係貴個Brand
老實講就咁貴真係唔介意
買得b&o多多少少都係有信仰先買
見佢有藍芽5.0同aptx,預期連線正正常常就得,都唔望點靚聲勁bass,冇諗到佢耐唔耐出一浸white noise比我咁搞法架嘛
因為上面有巴打話個100蚊discount已經用唔到
重以為已經額滿即止左
https://youtu.be/MMswZ7ePfpk
岩岩跟左條片咁試左4次先得
有冇巴士打eq setting 分享下?
,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞