True Wireless 真無線耳機討論 (40)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
應該咁講啦,嗰個價位佢嘅對手唔多嘅 始終佢3舊幾就乜都齊,款又靚
Jabra elite 75t
Noble Audio Falcon
呢2隻邊隻抵玩D
xm3應該遜色啲
mw07 go冇試過唔知
我睇到篇文個陣已經改左
有人話anc好正,有人話冇撚用,但white noise就好似好多人都有。有d人又話1代個音質好d ,都係等已經入手既巴打講兩句
又要等睇price.com karen
肥花 買贈品
肥花/carousell,應該700/750收到

發現原來手機有hear id功能,用完覺得bass好似勁左啲 好聲左
你原本用緊邊隻? 的確佢imaging同bass差啲
我唔太識聲學嘅野,但我發現soundstage勁嘅多數bass都係勁到bang bang聲(聽過Anker liberty 2 pro同Sennheiser), 係咪要夠bassy造成啲殘響感先會有imaging? Akg呢種neutral 風係咪好難有咁大嘅音場
用緊sabbat x11 對聲無乜研究 但buds + d 聲係清晰 不過音場窄 投入唔到
諗緊要靚聲既n6 pro/falcon 定等新airpod 有無通透功能
想問吓Marley liberate air 個connection係咪真係咁差?
而家用緊sennheiser 第一代
見好多人講falcon n6pro anker liberty pro 2
想問下呢幾隻音質差得遠唔遠 有少少心郁郁想換
走電問題都幾煩 同埋人聲好似爭啲
琴日試左隻n6pro 幾fit自己耳仔 聲都幾鐘意
有無邊間會平少少?
想試下對samsung galazy buds+
買行貨同直接去samsung度買有咩分別
仲有冇走電問題?
第1代成日擺幾日就冇曬電
好困擾
睇Youtuber review就無問題了
想買對耳機比男朋友
未搵工budget唔多夠
Noble Audio FALCON
Nuarl N6 Pro
Sony WF-1000XM3
呢三對係咪都好夠用想聽歌同打下電話咁
排名係Sony->Nuarl->Noble ? 定應該買邊咩好
用緊mtw, 本身想買airpod pro試下anc,見就出mtw2而且有anc想等埋先
而家睇到有人話mtw2唔係咁掂, 係唔係買返airpod pro好啲
等啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞