True Wireless 真無線耳機討論 (40)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
係,只要有Valid嘅單就得
Senn全球保2年
我仲等緊佢出就狗衝
再唔出我諗我等埋bose出先買
無自己鋪,不過周圍都係代理行貨
唔中意水貨咁akg n400
個人認為Bose都唔好狗衝
初初狗衝咗Bose 700
點知聽落個聲真係唔得
同平時個聲差咗一截

最後放咗,所以反正都係等
等埋Review先買
OKAY!
THANK YOU巴打耐心講解
呢家考慮緊MW07+ (直接官網買都好似有保) / B&O E8 2.0 因為有粉紅色 同埋MTW2
繼續問緊身邊有無人用過E8 2.0, 想知降噪掂唔掂同埋音質如何
音質方面,你問一百個人,音質可以比100個答案你。
最好嘅方法係,你試過幾款主流耳機跟住上網搵翻佢地嘅frequency response curve 比較下,認識下你聽開嘅野(人聲/樂器)大概係咩frequency range,咁樣如果你聽同一首歌覺得佢某樣野好正/好差,你就大概知道自己嘅in ear target 唔同range中意多啲定少啲。
前提係你要識揀耳塞。睇開鬼斧神工119 crinacle同innerfidelity,屌啲人連耳塞都唔識戴就學人評音質
至於被動隔音同主動隔音分貝數都會有,可以睇下rtings或者我上面po嘅韓仔片,好過睇埋啲人主觀描述音質比你聽。
感謝 真係一門高深學問...
咁真係再上網望下先, 或者我覺得我呢啲無咩研究既人係會中下伏先得
https://www.youtube.com/watch?v=PcEYNj74M5I
呢條友好 L 迷 B&O 同 B&W d 音質
參考下
自膠 reply 錯左, 睇上面
我taeget幾款搵間野自己試聽算
耳塞淨係識spinfit
其實算唔算好brand
佢迷apple迷得太勁
所以硬係覺得佢鍾意個brand就會無腦吹奏
我又真係未買過bose d野
淨係買過bragi個dash同埋active 65t
好想換機
THANK YOU
不過我諗都真係要試一試先敢買, 就算乜都唔理, 都要理個SIZE FIT唔FIT到隻耳仔
呢條友我聽到佢吹loseless音樂嗰下我就再無睇過
可以去睇下soundguys inner fidelity同鬼斧神工119講關於人耳聽力極限嘅科學,lossy music本質就係將20-20khz呢個人耳聽力範圍以外嘅聲音壓縮,要去到lab咁靜嘅環境先可以做到12-28khz,而且仲要係8歲之前未有聽力損失
我唔係幾信有好多天選之子可以過到abx/mushra呢類雙盲
巴打知唔知邊度有得試吓?今日經過太子始創,地下衞訊同樓上Gearzone都冇 同埋而家都驚d demo 有武肺,希望搵d穩陣d既舖頭試
我未去啊
打算去A1 DIGITAL, 因為佢係Master & Dynamic既正牌DEALER之一
又有E8 2.0試埋
3000以下價位 只會出街搭車用所以想要ANC
唔講電話 唔打機 用an機 聽流行曲同EDM多
MTW2 WF-1000XM3之外各位仲有無邊款推薦
觀塘JB shop 點睇?我自己主要想試falcon 同nuarl, 佢好似都幾多款試,望落都幾企理,同埋最緊要係黃店
MW07+
Mw07 plus都有粉紅色
不過賣緊8000蚊hkd
感覺上mw07+啲美式調音幾岩聽流行曲同edm

用黎聽j rock就窄窄地 唔夠清晰
...
完全OUT筆直了
癡撚線 我買對mw07+跟住搵人搞coating/貼紙貼撚到佢彩虹色都唔洗咁多錢
屌佢老尾隻mtw2真係等到蚊訓
請問巴打有無其他耳機代替到隻mtw2?
乜歌都聽d, 主要流行曲,
要anc, 用緊iphone
係咪得airpods pro 同mw07+揀?
唔該
但係MW07個降噪好似麻麻地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞