True Wireless 真無線耳機討論 (40)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Mtw2一出應該有炒價啦
Qualcomm新一代51x晶片,有hybrid anc同埋超低功耗,有13hr playtime
目前得6-8hr嘅tws 用2年粒電就差唔多收皮 而家新呢代應該抵買好多
日日俾人咁吹奏法 唔炒價都難
伏左
等左佢半年,結果買返黎第二日已經壞左。

依家情況係IPhone 顯示connected,但無得揀佢做Output,Shure PlayApp顯示無connect

然後跟住說明書reset,先開右耳,再開左耳,結果依家右耳有connect,左耳無connect

都廢事講佢個差電器,差足成晚,一邊耳99%,另一邊竟然可以76%

請參考amazon上既review,情況一樣

呢啲野從來唔食炒價 都唔爭在等多兩個月
唔會炒得起呀話 amazon無貨咪去bestbuy買,運費唔貴
Iphone一更新shure d野就要整一次
我用咗兩個禮拜都冇漏電呢個問題,個anc又係好正但聽聞音質好似差過上一代,但我冇用過mtw1,所以我評論唔到
但我上面po嗰條韓仔review,2代嘅sound demo同埋frequency response graph極度相似喎

條友都唔識
無知一問 如果第1代同第2代音質差唔多
點解要買第2代 定多左d乜新野值得去買?
因為第一代係電子垃圾 漏電嚴重
而且第二代有anc,雖然實測降噪水平比唔上airpods pro同降噪豆,但相對地開完anc對音質嘅影響好細
我見有啲Youtuber話個ANC同AirPods Pro & Sony WF-1000XM3 有得比
https://youtu.be/7G6dcPc1_oA
我只信數據 好多youtuber收錢跟住鳩吹耳機音質好添,上rtings/crinacle度一睇圖就現曬形,呢條韓仔啲評測算幾專業,仲深入過啲鬼佬,解釋埋mtw2用新連接技術解決埋左右聲道唔平衡嘅問題,同埋佢嘅降噪係邊個段輸比airpods仲有原因。
如果買mtw2同falcon雙開會唔會好on9
話哂falcon ipx7 防水勁d
要咁勁防水嚟做咩
當做運動用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞