True Wireless 真無線耳機討論 (40)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
mtw1金聲賣緊12xx, 一倍價錢真係唔使諗
呢對嘢好𨶙難聽,唔好怪我講得太白
唉 如果mtw1改善到漏電問題嘅話就真係唔使諗

mtw2個anc反正唔會用
點樣試? 等我買完話你知仲有無
總會有人覺得好聽嘅,雖然一睇curve就知呢對野tune到連窿人都聽到歌 3頻完全失控
n6 pro 點睇
同一代分別大唔大?
用咗erato apollo 7 三年 琴日唔小心跌左 搵唔返
想買過隻耳機
但係睇返上面留言
咁係咪iphone 可以唔洗買貴既耳機🎧
有無好推薦bass聲重既
想請巴打們比比意見
三千筆直
主要要求係 音色,降噪,唔要大陸野
其次係 電量

耳仔算係比較細,如果有得optional簡色更好
多數聽日文->中/英

唔該晒
唔該晒巴打意見
我主要聽人聲多!
mw07都好似幾好,但香港有無代理/邊到有得買?
mtw2岩岩追post,評價好似好兩極咁
同埋Mw07 想簡粉紅色,但唔知同plus個機能差得遠唔遠
得呢間特別平 仲要係行貨
有冇伏架?
咁平 1200仲行貨?
MTW2 森林個日期日日唔同, 今日又改左4月28先有現貨
香港有消息未呀
Sennheiser行同水根本無分別 一樣落去香港senn維修中心2年保,而且mtw1走電問題咁嚴重,而家清倉底唔出奇啦
唔知係咪呢代qualcomm晶片問題,之前anker都有講過,就算fix/換都只可以盡量減少
唔係得mw07+先有anc咩? 你話要降噪喎
可以去試聽下,akg n400應該大致上同Galaxy buds+接近。
你追求核電級續航嘅話,應該只有mw07+
Airpods pro, 降噪豆同senn mtw2實測都係6個鐘貨仔,而且鋰電池會衰減
Oh No, 想要粉紅色
BTW如果mw07無降噪已經唔駛考慮了
岩岩上網睇過,mw07+其實都係筆直之內,外型功能應該都岩自己
不過想請教下, 香港係咪無佢自己既鋪頭?

利申: 唔鍾意水貨
多謝巴打意見
電量唔係首要要求, 不過太短續航力都係問題之一
初頭我有睇過b&o e8 gen3 , 但唔見佢有介紹降噪功能, 應該唔駛考慮
雖然mtw2係比較唔穩定
但我想講個配戴感真係好啲
啱啱試過將 1 放入 2 個盒
係放唔入嘅

1戴上耳都會Feel到有少少un住
但係2就無呢個感覺
佢所謂嘅減2mm體積
唔單單係個外圈
而係成個Design都有好輕微嘅redesign
雖然睇落係更加突出
但真係舒服咗嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞