True Wireless 真無線耳機討論 (40)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
佢用緊咩手機同聽開咩歌居多先
同埋你筆直幾多?
要舒適度同打電話咁唔洗諗xm3
等等先啦,睇下黎到亞洲咩料。anker嗰2對一開始都有底噪問題,佢比你任換,換完無野嘅,我估Sennheiser 售後唔會差
請問SOUL ST-XS2呢隻點 見豐澤做緊400幾
之前買左隻RHA MA750玩左2年幾先壞,又想試下佢隻true connect 有冇巴打玩過?
buds+啦
700-800實收到
經濟實惠
sony 手機
1500左右
xm3係電話都講唔到?
連線穩定度同埋收音收到風聲呢2點你可以睇下降噪豆po無防水同埋un耳都係問題
如果對通話有要求又唔係iphone就Anker liberty 2 air,你可以去youtube聽佢通話demo到底有幾癡線 音質都唔差
但佢唔多鍾意花灑造型
同埋有樣好重要嘅野,聽咩歌/用途係會好影響選擇
N6同buds+都係傾向均衡三圍型,聽慢歌j人聲/ 聽podcast睇劇呢啲就好,還原度同清晰度高
falcon 同Anker liberty 2 pro係典型v shape調音,低音bang bang聲,聽開搖滾 rap r&b或者睇大卡司電影(例如有爆炸/槍聲) 會比較震撼,音場都大
Buds+ 同Echo buds比,邊款好,兩款都好似樣
https://youtu.be/BIQ3CBxzn7Q

呢段review幾過癮 對比下Buds+ vs MTW2嘅音質

聽完之後 覺得無可能唔揀mtw2 好聽太多 價錢貴得有道理
事實證明普通人中意加左料嘅版本
crinacle, oluv, 鬼斧神工119 soundguys 呢啲都推Galaxy buds同buds+系列嘅音準,但事實上好多人都中意Sennheiser Anker falcon呢啲三圍加料失真換黎嘅強大音場同震撼感
屌!
一個專業出耳機;
一個乜q都人嚟出,邊有得比
想知你點睇演唱會歌手嘅耳機同Mic都用Senn?
Frequency response won't lie 歡迎劣評,但一間野做得好嘅iem同做得好嘅tws係兩回事黎
口講無憑,你可以自己google睇下consumer grade vs professional iem 嘅分別,一個會加強某部分嘅frequency response黎討好顧客,另一個係盡量令成個response wide and flat
同一個牌子整出受歡迎嘅頂級iem唔代表下面價位嘅野會一樣
Pamu slide 大家點睇 係咪真係好似開箱片講到咁好?
好普通既True Wireless
特價個時叫做值回票價咁解
原價不了
同Jlab Jbuds Air Executive 比較 邊隻好D?
D自稱專家推唔戴口罩
我地呢D普通人都係要戴

仲有D人話食野食原味唔煮唔落調味料
我地呢D明文人牛排點都要返3-5成熟同落返D黑椒同海鹽

真係呢~做唔到人地想要既就話原味
加2粒鹽都話失真
有個人口味都講到係錯咁
明明音樂係嗜好品有個人喜好真係唔覺有咩問題
如果你有睇我留言,我無話佢地係錯 只係研究下點解佢地嘅推介同自己聽落會有分別
事實上我仲幾中意sennheiser同anker呢類重bass耳機,我只係想講出呢啲人嘅評論同大眾口味嘅分別,正如真實相永遠唔夠加filter同ps嘅圖受歡迎一樣,口味問題。
呢個好明顯啦
佢地評既標準同買既人唔同
佢走黎評唔係用買家角度
D所謂專家用佢果D唔合理既理論
同忽視個人喜好既評論完全係把鬼
D粥水淡到好似水咁同我講有米香叫人去食.點呀~

我身為買家要既係我鐘意
所以有人性既都係叫人買耳機自己試
唔係9吹邊隻好

之前見到980都忍唔住買咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞