[選項] 碧咸領軍紅魔鬼

887 回覆
153 Like 24 Dislike
拉shit福去咗邊
傷咗,要抖四個月
碧咸回答該名記者嘅提問:「任何球員都有機會擔任正選。」之後記者招待會繼續進行,有啲記者問下依個球員,有啲記者問下嗰個球員,碧咸都一一以正面態度去回應,直到有記者提及連加特,碧咸就一改慣常嘅態度:「對於連加特,我不便談論太多,他有自己嘅一套。」

翌日,報章大幅報道:「連加特喺曼聯前途茫茫」、「新任領隊碧咸不滿帝星連加特」、「連加特即將被掛牌出售」碧咸面對傳媒多年,對報章嘅炒作一向不以為意,加上碧咸的確有意將連加特出售,只不過暫時未有收到任何球會嘅正式報價,所以有報章報道嘅影響下話唔定有可能會有球會提出斟介,因為據報所講,喺英超已有大量潛在買家,甚至乎阿仙奴亦表示有意收購,如此一來,碧咸可以省卻不少功夫推銷,一舉兩得。

黎到訓練場,氣氛帶點不尋常嘅氣味,所有球員都知道連加特嘅新聞,知道領隊碧咸原來並非一個爛好人,必要時都會運用佢嘅手段黎達到目的,所以人人自危,加緊投入訓練。至於連加特,唔知佢係咪都受到報道嘅影響,竟然比平常更加落力操練。碧咸對此感到非常滿意,想唔到自己輕描淡寫嘅一句說話,帶來多重正面嘅效果。

回到辦公室,碧咸睇到一份來此球探們嘅報告,係有關英格蘭本土嘅年青球員嘅收購建議。碧咸攞上手細心閱讀,發覺名單上有幾位球員都非常有潛質,而當中更加有一位係佢比較心儀嘅球員,佢就係⋯

A 查頓辛祖(多蒙特)
B 祖迪比寧咸(伯明翰)
C 哈維艾利洛(利物浦)

大家多多支持。
C
A
b
獌狗正評撐一撐文
btw Sancho啦!
B btw唔好quote文啦樓主碌咗陣先見到新出嘅文
C
多謝支持,獌狗萬歲
盡量留意希望大家回覆時都盡量唔好quote文
暫時ABC各有兩票,最快有三票嘅選項會作為最終選擇,大家多多支持
樓豬加油 可惜我P 比唔到正評你
A
A
多謝支持,留言、回覆選項一樣歡迎
多謝,我都有睇C朗個故
碧咸比較心儀嘅球員就係效力緊德甲多蒙特嘅查頓辛祖。查頓辛祖只係年僅十九歲,但已經喺大球會打上主力位置,而且表現非常耀眼。碧咸深信收購到佢,可以為球會嘅未來打下良好嘅基礎,加上佢又係英格蘭本土球員,對適應方面相信唔成問題。雖然收購查頓辛祖並唔容易,一來要面對高昂嘅轉會費,二來要同其他大球會競爭。不過碧咸依然好希望能夠成功羅致佢,並決定親自前往觀看佢嘅臨場表現。

今個週末,曼聯將會作客面對阿士東維拉,碧咸趁住距離週末仲有少少時間,就叫助手安排好機票同波飛,前往德國觀看多蒙特喺週中嘅歐聯分組賽事。黎到多蒙特嘅主場,喺觀眾席嘅碧咸滿心期待查頓辛祖嘅表現。球賽有如賽前預計一樣,多蒙特主場大勝對手四比零,而且查頓辛祖仲攻入開賽嘅第一個入球,除此之外,佢嘅踢法成熟,完全唔似一個十九歲嘅球員,極具侵略性。速度、盤扭、傳球、全部都已經達到非常高嘅水平,碧咸下定決心,無論如何都要喺下個轉會窗得到查頓辛祖。

返到英格蘭,碧咸一落機,就迎來幾名記者,記者們不斷追問:「有鏡頭捕捉到你喺多蒙特主場出現,係咪去揀兵?」「你係受邀請定主動前往觀看球賽?」「有咩咁緊要要你親自出馬?」面對記者一一嘅提問,碧咸有啲不知所措,究竟如實回答,定係扯開話題,抑或不作評論,碧咸最終選擇咁樣回應:「⋯」

A 我去觀看查頓辛祖嘅表現
B 我去觀看多蒙特嘅臨場調動
C 我去感受歐聯比賽嘅氣氛

最快有三票嘅選項會作為最終選擇,大家多多支持。
b
點解無麥湯
A
C
c
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞