[選項] 碧咸領軍紅魔鬼

887 回覆
153 Like 24 Dislike
我自己同大部分巴打都希望碧咸係個正直君子,所以只能走甜,假若有巴打想睇甜故的話,可能要碧咸老婆維多利亞出場
C
B
C係邊個?
c
C
唔想辣妹出山...樓主請繼續走甜
B
曼聯今季爆出唔少新星,格連活特、班頓威廉斯都喺一隊企穩陣腳,下一個上位新星好可能就係17歲嘅中場麥比利(Hannibal Mejbri)!
呢位法國超新星上年夏天先至由摩納哥轉投曼聯,雖然年紀輕輕,但曼聯已經要用到420萬鎊轉會費將佢收購,潛力相當優厚。呢位攻擊型中場今季主力踢U18賽事,所以曝光率唔算高,不過佢喺名將畢特重點栽培下,今季已經有6次助攻,最近一場對打比郡嘅U18賽事,麥比利就以一腳No-Look超精準長傳震撼球迷,迅即受到曼迷熱捧。
原來講緊佢d中譯名睇唔明
C
拉舒福特 幾時復出 前場咁多人點爭
C
A
B
仲有三個月有競爭先有進步 況且可能會再有球員離隊呢
碧咸心中所欣賞的便是年僅十七歲的法國小將麥比利。碧咸早已在教練報告中得知麥比利的表現,並深信這名球員能成大器。對於今日能抽空觀看他的臨場發揮感到興奮,於是便偕同費蘭出發前往觀看U23的比賽。

剛好,今場U23比賽的對手正是主場即將面對的屈福特,感覺就好像一場賽前熱身賽。儘管這只是U23的比賽,不少球迷依然前來支持球隊,坐在觀眾席上的碧咸深受感動。比賽正式開始,雙方球員都積極投入賽事,未知是否知道主場領隊碧咸正是坐上客,曼聯的年青球員們都顯得非常落力。球來球往,你爭我奪,賽事好不刺激。當中肩負起進攻責任嘅鍾達希和高美斯表現亮眼,二人都創造了相當多入肉嘅攻勢。但最吸引碧咸注意的始終是麥比利,每當他一觸球,碧咸都份外留心。麥比利雖然年紀較其他U23球員輕,但他表現出成熟嘅踢法和老練嘅決斷力。麥比利兼備速度,個人技術,傳球嘅視野和判斷力。唯一缺點就是身材較為單薄,但是他年紀尚輕,透過時日和操練定能改善。望著他那飄逸的一頭金色爆炸髮型,碧咸知道自己已做好決定,給這個年青人一個機會。球賽最終以一比一告終,但碧咸依然感到滿意,因為他認為今天的收穫夠多了,不管龍門、後防、中場、前鋒都有非常具潛力嘅年青球員,碧咸對球會嘅未來充滿著希望。

回到辦公室,碧咸打開電視,希望一邊工作,一邊收看一些最新的球壇資訊。正當他正在處理一些訓練報告之時,電視突然出現了連加特的身影。原來是他加盟德甲禾夫斯堡的發佈會,禾夫斯堡領隊加斯拿表示,對於能夠以如此價錢得到連加特的加盟感到高興,認為連加特能提升禾夫斯堡的競爭力,並以「連美斯」的稱號來稱呼連加特,強調連加特擁有與美斯同等水平的能力。連加特表現異常高興,顯然十分滿意是次轉會。碧咸默默為連加特祝願,希望他能踢出成績,証明只是自己有眼不識泰山。

對戰屈福特的賽事快將來臨,球隊加緊操練。碧咸聽取費蘭嘅意見,除了提升了麥比利到主隊參與操練,鍾達希和高美斯也包括在內,希望此舉能有效輔助年青球員嘅成長。主隊球員也相當照顧這三名年輕人,球隊氣氛十分融洽。碧咸對於是次訓練非常滿意,球員戰意十足,狀態極佳,而且麥比利表現理想,碧咸希望給予他一個機會以示鼓勵。碧咸打算在即將舉行的賽事中派麥比利出任⋯

A 正選,代替普巴
B 正選,代替般奴費南迪斯
C 後備
C
c
c
c
C
C
屈福特wo大佬老虎蟹都C啦
C
C
碧咸打算在即將舉行的賽事中,把麥比利先列為後備球員,讓他能有機會體驗主隊比賽嘅氣氛,再視乎比賽的實際情況而決定是否派他上場。

今場比賽,碧咸沿用一貫嘅陣容和球員,並沒有作出任何調動。試圖以高壓強攻嘅方式來壓制對手。屈福特雖然暫時處於降班位置,但始終不能忽視,加上今季他們分別收購了打比郡嘅門將卡臣、車路士嘅右後衛薩柏哥斯達、熱刺嘅左後衛丹尼路斯及曼城嘅守衛班捷文文迪,令實力得以提升,假若碧咸稍一不慎將會令球隊陷入非常不利嘅局面。

球賽正式開始不久,查頓辛祖接應巴爾一記精準長傳,二話不說一腳窩利抽入,曼聯在開賽僅三分鐘便早早領先一比零。到十八分鐘,普巴憑藉一己之力,殺入禁區,扭過對方後衛薩柏哥斯達,一腳勁射,皮球直飛死角。隊長普巴為球隊帶來第二個入球。比賽三十二分鐘,查頓辛祖一輪個人表演,邊帶邊扭,再來一個長傳,皮球來到龍門口,馬舒亞輕輕一督,曼聯再次取得入球,領先三比零。幾分鐘後,般奴費南迪斯同普巴一輪配合後,普巴找到禁區內嘅馬舒亞,馬舒亞完成一個前鋒最基本嘅任務,個人梅開二度,再次擴大領先優勢。上半場臨結束前,般奴費南迪斯以個人能力撕破對方嘅防線,然後重重一腳,皮球掛網而入。五比口,曼聯在上半場經已大贏對手五比口。

回到更衣室,球員們都享受著這令人難以置信的領先局面。碧咸提醒球員千萬不要放軟手腳,因為要致勝就不能讓對手有一絲喘息嘅空間。碧咸這時望著年青嘅麥比利,心想著到底要不要讓他在這場已不大懸念嘅比賽上場,感受一下主隊比賽嘅氣氛和節奏。最後,碧咸決定⋯

A 麥比利 <-> 普巴
B 麥比利 <-> 般奴費南迪斯
C 還是讓他當後備就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞