[選項] 碧咸領軍紅魔鬼

887 回覆
153 Like 24 Dislike
a
a
c
A 我去觀看查頓辛祖嘅表現
B 我去觀看多蒙特嘅臨場調動
C 我去感受歐聯比賽嘅氣氛

最快有三票嘅選項會作為最終選擇,大家多多支持。

C
今場麥湯會正選出場
A
C
A
B
A
巴打你投咗兩次,我應該計你邊次?
C Sorry
C
收到,無問題
2A2C,究竟要多啲轉會費定搵費sir幫手,就睇關鍵一票
我想改C
可以啊咁我一陣就用C繼續寫
C!!
碧咸:「我想你找費爵爺出面幫忙,相信有費爵爺去游說,成功收購嘅機會會大好多。」活華特點點頭:「無問題,我叫我秘書去安排,不過我個人希望正式收購前,我哋可以先行開個簡單嘅三人會議。」碧咸:「咁一於等費爵爺回覆。」

費爵爺雖然退出球壇多年,一直心繫曼聯,對所有大小事項都處處關心。當聽到活華特嘅傳話,話碧咸需要佢幫忙,即刻精神抖擻,動身前往球會與碧咸同活華特會面。「碧咸,球季開始得相當順利。」費爵爺對自己嘅門生顯然非常滿意。碧咸:「一切有賴球會上下嘅支持,成績暫時見得下人。」費爵爺:「我知道你需要我出面幫手游說球員加盟,值得你如此隆重其事,莫非真係傳媒猜測嘅查頓辛祖?」碧咸:「無錯,我相信你都會讚成我今次嘅收購。」費爵爺:「絕對同意,我都有睇過佢嘅比賽,佢的確有潛質成為下一個巨星。但今次嘅消息傳透半邊天,要收購成功必須要快。」活華特插口:「的確如此,我知道有好幾間大球會都想收購佢,所以我哋事不宜遲,做好準備。」碧咸:「依方面嘅工作就有勞於你。」活華特:「這個當然,其實喺上次你同我講有意提出收購嘅時候,我已經安排好約見對方球會代表同當事人。」碧咸:「好極,唔知費爵爺你方便一同前行嗎?」費爵爺:「當然可以,我講過我會全力支持你。」活華特:「不過有一點我必須說明,轉會費方面我唔能夠不設上限咁去支持你,因為我有職責去保持球會嘅財政狀況平衡。」碧咸:「我明白,我會按住球會批出嘅轉會預算去做今次嘅收購。」

碧咸、活華特、費爵爺三人首先前往德國會見多蒙特嘅球會代表。雖然今次志在必得,但碧咸內心嘅深處仍然係相當緊張。「我哋希望收購你哋嘅球員查頓辛祖。」碧咸重申立場。多蒙特代表:「查頓辛祖係我哋重要嘅球員,我哋無意出售,除非有一個相當吸引嘅價錢。」「四千萬英鎊。」碧咸一下說出自己所有轉會預算。多蒙特代表沉吟半晌:「好,我看得出你哋嘅誠意,我批准你哋去同查頓辛祖討論轉會事宜。」碧咸抹一抹冷汗,這一次近乎曬冷式嘅議價策略幸好成功。

查頓辛祖及其經理人在多蒙特嘅其中一個會客室接見碧咸等人。當查頓辛祖見到費爵爺時,立即主動伸手握緊對方嘅手,並寒暄一番。費爵爺表示自己十分欣賞查頓辛祖嘅踢法,並表示自己做為一名球迷,非常希望見到查頓辛祖能夠披上曼聯球衣踢波。經理人表示,查頓辛祖亦有意思重返英格蘭為英超球隊踢波,條件係該球隊必須有足夠實力挑戰冠軍。碧咸重申曼聯絕對符合查頓辛祖嘅要求,並期望查頓辛祖能夠為自己效力,同時承諾薪酬待遇會比現時更好。雙方喺輕鬆愉快嘅氣氛下同意是次嘅轉會事宜,碧咸終於得到心儀已久嘅球員。

喺查頓辛祖嘅加盟發佈會中,記者們對查頓辛祖有著濃厚興趣,該名英格蘭超新星有求必應,表現相當大方得體。碧咸同樣笑逐顏開,對記者嘅提問一律有問必答。一輪介紹、問答和拍照環節後,發佈會來到尾聲,碧咸迎來最後一條問題:「曼聯現時不乏出色翼鋒球員,好似巴爾、占士、拉舒福特等,相信好多球迷都會想知查頓辛祖喺球隊嘅定位係?」碧咸:「⋯」

A 當然係絕對嘅主力角色
B 適應戰術安排前暫時係輪換角色
C 最好嘅球員都必須為自己嘅位置而戰

最快有三票嘅選項會作為最終選擇,大家多多支持。
b
C
c
c
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞