有無人經過武肺一疫對歐美睇法徹底改觀

760 回覆
1764 Like 152 Dislike
鬼佬會覺得人生有好多比擔心呢d 野更重要既野要做
同埋不嬲對歐美既人無乜好感
岐視問題嚴重
係覺得個制度同lifestyle 幾令人relax
亞洲人體型上係輸蝕 腦方面唔會輸
只係佢地無經歷過沙士
香港老屎忽太多 又廢
香港真係好好
我愛香港
唔撚係中國ON99
香港其實係世界之最 中國根本係拖累緊香港
近呢十幾年 香港應該係發展得更好先係
屌你老味垃圾政府
不得不承認黃種人尤其香港人、中國人d智商一向高。走精面最勁不過有時做多左!
韓國行動力好高

台灣越南有前瞻

鬼佬暫時得美澳紐合格
白人垃撚圾
所以 香港更加唔可以淪陷
屌,外國成功唔係講IQ係講EQ

香港人係IQ勁,但個個走晒去讀神科,姐係自私。 自私既人又點有ambition for the greater good 香港人係一個群體,要群體stand out先有用。

不過依家改善緊

另外香港人既leader EQ奇差,香港人自己都較差,愛面子之餘,又唔願認錯

就好林奠咁啦。

講到尾,香港要發圍,首先要有個EQ勁既leader, 改革香港體制,由其係教育。

至少教育基礎打好,引入返鼓勵教育先,依家屌屌屌,屌到心淡,撚有自信learn from the mistakes咩
香港民族No.1
除咗美國軍事方面勁過我地
歐美既通才一向差,但勝在敢於討論,亦係由精英領導廣大愚民(我特登用呢個term係因為真係好多),相反我地通才好卻怯於表達及發掘,咩都會自我設限,所以雖聰敏卻不突出
所以要光復香港
做乜鳩,Sapiens: a brief history of humankind都係咁講
台灣民族
香港民族
日本民族

三大優秀亞洲民族
白人既優越只係源於歷史
中國嘅教育係重視結果 其中當然包括香港啦

歐美就重視學生學習過程 令學生係學習過程可以慢慢摸索自己嘅興趣同潛力 而唔係死背書呀 往死裏鬥高分、排名

呢個就係分別 btw其實日本教育應該都唔差 都係鼓勵學生發展自己興趣 好似係
D comment講科研成就根本錯哂題,而家個討論點人文思想同社會價值觀

其實最主要都係得一個原因:
生於憂患 死於安樂
唔肯定黃種人iq係咪高啲
感覺亞洲地區都係鐘意死讀書
但白人/黑人普遍體質好過黃種人
可能人地啲後生白鬼/黑鬼對病毒抗性好啲?
同埋我地同人地對疫症個睇法唔同啫
人地民主國家
國民/議會/媒體隨時可以出聲質疑政府
其實唔一定我地既睇法就岩曬
最緊要有命睇埋落去
屌嗰啲咩白人支那人行開啦
香港民族先係最勁
歐洲已經深夜,好似無乜同時區嘅巴絲,我瞓先
香港人又熱愛和平 係屋企做下文宣當抗爭左
Pound of my place
香港人IQ頭一二
唔係浪得虛名
可惜都係被少數派腦殘藍絲拖低唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞