有無人經過武肺一疫對歐美睇法徹底改觀

760 回覆
1764 Like 152 Dislike
阿高學歷人仕,你嘅中国係咪得統一後嘅中国?
以前嘅商隊主要職責淨係用黎俾山賊搶野?
中国官方認證維穩譯本都無問題👍
咁桂民海響你心目中一定係抵死
建議你讀下有關邏輯嘅書再討論
不嬲覺得歐美廢, 睇下歐洲經濟差左幾耐, 美國街頭幾多乞衣就知。不過鬼佬成日自以為高人一等, 佢地係有叻人, 但其實佢地好多平民都係好低水平, 冇乜出過國睇呢個世界。

最弊係華人自己on99崇洋, 移民去人地地方仲以為人地會侵你玩,其實俾人當賤民。識大把人移民咪又係lay係唐人街自high, 得閒返香港扮上流。

由歷史至今,華人最多賣國賊, 自己打自己, 外國列強真係暗中笑9你...
無錯
响原創性呢方面西方真係帶領世界
agger
香港人既嚴謹係寬己嚴人
自己友就鳩流流是撚但,唔係自己友就日日拎住個顯微鏡睇人
中国如果全十四億賤畜死鳩晒
香港一定勁過歐美
本來覺得大陸人都夠on9,原來高處未算高
我覺得關經歷事,我地有沙士經驗同恐懼,對中共同政府嘅極度不信任,同疫區距離又近,警覺性高,再加埋反送中事件令好多人多左上網搵source做野先令個疫情控制係醫療能力上限嘅底下

但係最近你可以見到多左好多人警覺性低左咗,出街玩打邊爐呢類高危活動都開始多番,然後我地又突然叫做變左外國避風港,再咁落去我怕可能頂唔到夏天就先爆一波大嘅咁就慘了
日本係將一樣野不斷改良到有自己既創新,係based on歐美既唔成熟產品/技術慢慢再develop
本身日本社會既極端集體主義、槍打出頭鳥既文化就唔鼓勵創新

真正groundbreaking既創新都係要靠歐美
lm
IQ test 明明係細個TEST先有意思....
大個左反而唔準....
德國大學寬進嚴出,香港大學嚴進寬出
點會差唔多?
中國人向全球輸出病毒
然後笑9外國人反應慢處理差?
如果全世界一早同你一齊搶口罩
你一個都買唔撚到呀,仲可以咁把之閉笑人?
其實 智商黎講 好似有研究話黃種人最高

不嬲覺得 中國唔係因為帝制 同 共產黨 分分鐘 勁過美國

冇改變過我,只係更加深相信:

正常人尤其西方教育:己所不欲,勿施於人,聰明還聰明,奸詐是奸詐!!

支那種尤其共育:人不為佢,天誅地滅,被騙你On9,昆到我聰明!!
其實 智商黎講 好似有研究話黃種人最高

不嬲覺得 中國唔係因為帝制 同 共產黨 分分鐘 勁過美國

冇改變過我,只係更加深相信:

正常人尤其西方教育:己所不欲,勿施於人,聰明還聰明,奸詐是奸詐!!

支那種尤其共育:人不為己,天誅地滅,被騙你On9,昆到我聰明!!
Don’t worry about those Caucasian, they’re fabulous. Even Black Death didn’t kill them, they sure will endure, nothing will go wrong. Mind our own business lah.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞