有無人經過武肺一疫對歐美睇法徹底改觀

760 回覆
1764 Like 152 Dislike
香港發展好都係靠唔係中國文化嘅政治經濟制度。係啲好制度入面香港人勤力,聰明係啱嘅,不過宜家都快維持唔到原本個制度,亦未成功開創到新嘅制度
係,順便用啲plague 征服埋Indians
其實D IQ test都係學能測驗野
香港人操慣Past paper個個變愛因斯坦都得
日本防疫咪又係九流
其實真係唔少聰明人
不過DNA低劣 用晒係錯既地方
有智商
無勇氣、仁義

亞洲三德智湧淫就齊
智商,勇氣,仁義
澳門人有齊哂
我係讀教育心理學個陣上堂學嘅
基本上世界有幾個大嘅IQ analysis
香港排第一嗰個係最簡陋嘅,其他嘅全部係要做10個鐘咁計
香港第一嗰個係做一兩個鐘,而且內容係單一,淨係答一啲推理性嘅題目
而且嗰個機構嘅分析報告有指出亞洲人咁高係因為好多人係重複去考,仲有好多人係經過極量嘅操練先去考
而香港人喺其他所有嘅研究入面都唔係高

你所講嘅名列前茅只有PISA
而一早已經知道點解,因為用香港一個極度發展好嘅城市,同人哋國家包埋鄉村農村地區去比較
所以新加坡,中國上海,中國北京先係牌頭幾位
而且近呢幾次香港係急跌
真係唔好再講出嚟笑大人個口
大把亞洲人喺度做唔代表冇白人,冇黑人,冇拉丁美人
有亞洲人做唔到代表任何野
所以我先唔信咁多香港人真心想做醫療,咪又係見人工高又穩定先入行

比著佢地喺北歐,一個掃街工人同醫生既稅後人工都差唔遠既地方,又睇下係咪仲咁想做醫療
都係笑鳩你,疫症一過香港唔通會有民主選舉?
唔通已經冇咗嘅言論自由法治會自動返番埋位?
當猶太人死?
智商同民族性黎講澳門的確係全亞洲最高,而且唔會比純正鬼佬差
美國IEEE組織亞洲只承認東京大學,台灣大學同澳門大學
但係日本只係空有智商但沒有勇氣,至於台灣人工太低
所以澳門人算係最高質啦

至於香港人
只係不值一提又毫無是處的低等垃圾
Great time creates weak man
安穩太耐就會變成咁
人嘅質素未夠
用咩主義都係假
唔係淨係口罩咁簡單 最起碼都要停學 減少晒所有人群聚集嘅機會
暴秦、「儒」漢令成個華夏文明永遠唔會有民間組織嘅小共同體自我運作,只要係平民階層,話知佢係暴發戶抑或係低端人口都冇辦法唔依賴中央政府
其實香港人真係好高汁
所以唔想去外國定居
希望有一日光復到香港
令香港成為一個每方面都可以吊打外國既地方
生於憂患,死於安樂
存在本身就係合理
幾千年都行帝制即係幾千年來人民都buy帝制
DNA本身鍾意畀人管

當你IQ1000但鍾意畀個IQ60嘅管
其實都係無得救
你呢句說話其實適用於每一個民族/族群
我現身在北歐,家人住院,呢度嘅醫護,質素同態度都好到無得彈,聽聞佢哋人工唔係特別高,我感覺到佢地係真心對病人,認真對待自己專業,同香港係天同地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞