有無人經過武肺一疫對歐美睇法徹底改觀

760 回覆
1764 Like 152 Dislike
我唔覺中國人智商低基本上亞洲人智商平均係高過白人,genetically香港人同中國人係無分別,所以智商係差唔多
咁仲係咪原本你諗嘅Herd immunity呀
好慶幸我係亞洲人
佢邏輯係有啲混亂俾啲耐性就ok
智商同文明係冇關係㗎

香港而家係高智商但社會壓力巨大,又被支那阻礙文明發展
智商高、聰明呢啲特質係值得自豪,但我無講過智商係一切,社會風氣、文化當然都好重要。你一開頭不認同我話香港人聰明,而家又扯去第度,做乜嘢
原本Boris johnson話社會運作要一切如常,而家佢要停課,咁仲係咪原本嘅政策呀
有樣野佢又講得無錯,就係佢應該低智商,邏輯錯到咁
其實係佢地唔識驚
話曬香港人經歷過SARS

不過我都有d 出奇
我係醫護行業
書本知識都係from 歐美
跟外國標準
點估到佢地衛生意識咁差
歐洲醫護唔戴口罩,荷蘭已經幾百醫護受感染
啱,連登除左white supremacy呢個illusion,仲有個誤解就係智商=文明、科技先進程度,但讀science嘅人就會知智商大部分先天決定
所以更加要光復香港 取長補短
搞到有啲似幼稚園辯論:
我:你呢樣野做錯左喎!
佢:(仆街喇俾你發現左,唯有轉移視線)你上次做另一樣野夠錯落!

其實你出生喺香港一個咁先進嘅地方真係唔應該自卑
智商高即係有潛力。而家會揀去歐美留學,因為佢地社會風氣好,而呢樣野亞洲人假以時日都會做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞