有無人經過武肺一疫對歐美睇法徹底改觀

760 回覆
1764 Like 152 Dislike
文化修養始終白人優勝
就差呢樣
的確white supremacy已過時
香港人唔計自私 其實好優秀 比起外國人做野
香港民族
楊振寧(Nobel Prize in physics )
丘成桐(Fields medal)
姚期智(Turing Award)
屠呦呦(Nobel Prize in Medicine)
重視結果,所以勿視學習失敗

自古偉人個個都識learn from mistakes

香港就你失敗=垃圾,連老師屋企人都可以踩你一腳。所以點解之前咁多學生哥自殺

被自殺唔計
諗下世界地圖上一粒點 可以超咁多地方 其實好自豪 我哋有時踩得自己太低 我哋要proud of我哋係香港人
無, 只對世衛改觀
趕走班仆街賣港賊,有雙普選,香港真係全亞洲最好
如果真係講衛生常識

一個叫人洗手會被人送精神病院、十九世紀先識得煮熟井水對抗霍亂、平時周街大小便、將屎尿倒出大街、老鼠橫行、唔信疫苗信自己、用假學說盲目挑戰合理科學既地方

你同佢講衛生?哈哈嘻嘻哈哈
事實上以城市黎講香港係全球真係數一數二
所以呢個一粒豆咁細既地方去到全球都知邊度黎
但只可以話香港比d 垃圾官員搞爛左走緊下波
歐洲美好都只係講緊某幾個大國
同埋都係好多年前既事

因為不嬲都知
你係外國讀書,冇理由而家先發現呢d野
係貪污同偷呃拐騙
人民質素自古以來都係咁差
用乜嘢制度都唔會有改善
南方黃種人, 本身DNA已經近乎一樣
只係台灣、香港同太多北種外族通婚, 反而無日本咁純正
暫無,反而係睇清中國又幾仆街
我都覺,如果1989年已民主改革, 今日已經超英趕美 民族復興
高鐵同普通列車分別不大
ok, 俾你選,下一世你會做美國人定香港人?
https://hk.appledaily.com/local/20200316/UABU6GRQXMTIJXZHITDU47E4WY/
你睇返喺香港愉景灣同西貢嗰班外國人先啦 又係唔戴口罩
你話搶鳩晒日本韓國啲貨就話啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞