有無人經過武肺一疫對歐美睇法徹底改觀

760 回覆
1764 Like 152 Dislike
我都好出奇
證明唔係個個盲反既
係有腦
好surprise佢地一直標榜scientific thinking,而大學入面確實如此,但普羅大眾完全唔係嗰回事所以好多巴打講得啱,佢地係一小撮精英養起大部分垃圾
自爆唔答
咁如果我移左民香港咪少一個黃絲多一個新香港人囉
同意啊,自己係英國都留過幾年學讀啲science科,佢地中學同大學教育上係比香港有更多機會實踐同體驗,啲人如果讀到上去會真係對讀個科有好大熱誠同肯花好多時間去鑽研,香港個教育制度太少尼方面嘅體驗,感覺上啲人好似無咁有心。但英國個種的而且確係精英教育,啲普通local係好無sense,感覺香港人整體來講係醒目啲。
無錯 精英制度先係重點
舊時港英都係咁
依家痴埋中國變左個套官僚制度
搞到愈黎愈差
貢獻可以有好多方式,唔一定要政治上,只要有生產野已經可以叫貢獻,例如有人入研究所幫助開發新科技、做老師教育下一代、做醫生醫人。所以你一開頭問我香港無普選,可以點貢獻,完全係唔知做乜鳩,一係你唔睇清楚我講緊乜,一係你成個人本身嘅邏輯錯到七彩
你第一個回覆係完全無呢句野,成句野係無邏輯關係,仲懶係野話問淺啲表達得唔清唔楚。

就當你真係講政治角度,而家香港唔係得基層同管治階層,例如商界都係好大嘅持份者,影響好多政府決策,你唔俾我之後從商?淨係做普通平民緊係無用,但當全港專業人士反你政府都要就範。
咁我答到你問題未
咪答左你努力上位令最重要產業都係我地嘅人。
如果你覺得香港只可以武革先成功,咁又係另一個topic,我就唔太肯定
所以你覺得全部基層黃都無用?試諗下今日班藍絲全部變黃,唔使武革政府都就範
想唔想外國疫症恐慌期間收到香港嘅鼓勵!
睇呢度:
我想做多次全球宣傳 正中國肺炎視聽
https://lih.kg/1930664
歐美個環境冇問題
但d人開始有問題 good times create weak men
啱,嗰張meme十分認同,apply落所有situation都啱用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞