有無人經過武肺一疫對歐美睇法徹底改觀

760 回覆
1764 Like 152 Dislike
成日都講日落國嫁啦

未奶過野點知痛

而家喺weak men create hard times依個step
或者係因為近代黃種人瀨野瀨得太多, 大家危機意識都好高
歐洲人係覺得要慢慢適應,因為冇可能完全滅絕病毒,同東亞係唔同觀念

btw vaccine 都係類似方法
宜家移民首選係台灣

不過暫時都係留守L 要光復香港
有無人話比我知點解佢地要搶紙巾?問咗歐洲人個個都話panic buying 但點解要買紙巾,我地係因為班on9信會紙巾啫
以前信德國醫療好
原來都係不堪一擊
嘩, 屌你老母, 真係五毛泛濫嫁喎

你地係咪睇左中文譯本呀?
呢本野中文譯本拎左国家文化認証嫁喎, 支那人成日拎黎打飛機
個編譯用左「中国特式價值觀」黎翻譯
低學歷黃納粹
西歐好depend去邊
So far荷蘭/英國
我覺得都ok
反而德法就好撚污糟
你睇英文版囉屌
根本史觀就係咁 中國不嬲唔算海洋文明
地理阻隔左同歐洲既距離
又地大物博唔需要同外國交易都養活到啲人
你讀下地理再結合歷史去諗下野先啦
大陸人讚好你就踩
再講多次 都幾肯定你係低學歷
唔係低學歷都係低智商 完
條傻仔9成毛都未出齊,樓主唔洗在意佢
我睇英文譯本。呢本野全世界都識,中國頒個獎俾佢有咩問題,本野喺美國夠拎唔少獎啦,代表啲咩
Btw唔覺得要標籤人做咩五毛定低學歷黃納粹,完全唔關事
其實冇人諗過係中國人太撚醒搞到呢個世界咁鬼複雜。下下都攻於心計,美國佬如是,你去下非洲同拉丁美洲就知道咩野叫民風純樸,所以咪比人一帶一路、比美國佬食住。
但都要屌柒佢以正視聽唔可以俾呢啲低質言論影響風向
就係唔夠罩先話帶罩冇用
你試下叫人帶罩但係周圍都冇貨
慢慢屌啦 你地慢慢改變香港啦 dead body
關咩事 人地社會發達 對上一次疫症咪西班牙流感,鼠疫,黑死病

我地瀨過野咪識驚,同埋我地一直俾支那迫害咪支那有幾仆街,佢話冇事即係有事,人地鬼佬邊知咁多

冇西方疫苗含世界死得啦 天花分分鐘都醫唔好
不過呢加左膠禍害就真既,多得班左膠話要一人一票,唔好俾西方霸權咪選左過黑鬼出黎做世衛
當全世界都戴罩,香港人基本上一定冇得戴,含得撚。係笑鳩人地嘅同時其實羊毛係出自羊身上,支那係大毒瘤,但抗疫確實係全世界嘅事。
因為香港真係匯聚咗東方同西方嘅優點
咁咪姐係澳門淪陷lor, 自己地方都守唔住,攪成敢!! 你要讚到上天ge, 我真係不敢恭維lor!!
sad but true
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞