有無人經過武肺一疫對歐美睇法徹底改觀

760 回覆
1764 Like 152 Dislike
完全唔識高昆未聽過, 不過丘成桐就好出名攞個field medal, 雖然佢好仆街
日本今次一樣on9
公主號一鑊泡跟住屌個whistleblower
專登拖慢檢查壓低全國數字
有商人睇唔過眼買100萬套快速測試
跟住畀全國屌到撤回
資本主義又贏,有錢有一切
連登仔最鍾意講呢個世界好現實,係啊,咁咪好現實,種族歧視---->呢個社會係咁現實
冇💰睇病>呢個世界好現實
係啊好現實,咁快d死
高錕都唔識你真係好打有限,呢個人唔知佢智商創意高唔高啦,但一定係改變左全世界同對世界有偉大貢獻
無同感
係你本身過度浪漫化歐美所以有期望落差

唔覺香港有咩好得過人
關人種鬼事咩
蠢人一街都係架啦
鬼佬蠢嘅地方同香港人唔同
叻嘅地方又唔同 比較D咩啊可以
不過講開又講
香港出名係因為英國同中國
當年係中國要入貨 一定要靠香港
咁香港有得唔出名咩
反而依家好睇好台灣
明明澳門人先係最高質
樓上成堆低賤港狗打飛機話自己智商高
其實我覺得大環境先係最大既factor 而唔係人種

亞洲成長環境較差競爭大,唔掂既已經死晒,剩低都係適者生存既短視種,聰明d係好聽d既講法

外國成長環境生存壓力較細,大部份普通人較hea自然就比較蠢,不過優秀成長環境加上個人自律就容易d出到精英

但問到你想下一代係邊個環境生存,我諗都唔駛講啦,iq 高唔高留番俾亞洲人打飛機就算啦
近代科學和哲學(不論 phy chem bio sociology econ linguistic 等等) 都係以西方理論為基礎,樓主點睇
真正脫亞入歐係澳門人
澳門人係拿葡國護照
無撚錯,仲要係專剝削自己人
支共明知冇可能同香港接到軌
所以拉低香港嘅水平嚟做融合
支同歐咪一樣窮同蠢成直線
得美帝高水平D
係醒既,俾狗糧你地就幫支那狗奶腳趾,又真係幾高智商既,香港人淨係識反抗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞