有無人經過武肺一疫對歐美睇法徹底改觀

760 回覆
1764 Like 152 Dislike
呢d都係講緊上幾代既事
Even而家既法國黃背心 其實都同佢地上幾代既勇武無得比

香港係向上進步
但西方歐美國家安逸左太耐 佢地先比得上歐豬美豬既稱號
一向都唔覺鬼佬優越d 支那人差d
只係支那有一個扭曲的制度
形成一個扭曲的社會
製造出扭曲的人格
毛魔塑造咗個令支那人萬劫不復惡性循環的體系
都係笑鳩緊你
而家講緊平均智商人地教授講師智商唔會低得去邊。你咁崇拜西方文化,佢地發明嘅現代邏輯學你似乎完全唔了解不如睇幾本邏輯書再上嚟討論
因為台灣同香港比世界各地都更唔相信中國同WHO
每日地方都有好同唔好
最緊要知自己追求嘅係咩啦
每個地方都有高低智商嘅人,西方做學問嘅鬼佬一樣高智商,正如身在香港嘅你低智商咁
其實係西歐老美安居樂業左太耐,尤其是後生嗰班,對危機無感... 東歐似乎防疫做得好 d 緊張 d。

政治層階層睇,屌你英國班政治精英大學都係飲住紅酒讀書,幾聰明都係離地,對戰亂梗係無感覺啦。
美國好多地方都又舊又污糟又落後
另外Food safety 都係一個問題
加拿大撚好多都唔會買made in USA

由一個黑人去講Racist特別有說服力

簡單一句,瓷器唔叫China或Chinaware叫乜?

又例如:北京原人化石都係因個度搵到而定名,點解武漢雜種廢炎唔得???
最大問題佢地係唔知中共既仆街含家產行為,所以冇我地港澳台咁高防範,如果佢地冇留意我地D新聞,真係會信個疫情唔嚴重,所以而家仆晒街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞