[BrBa外傳] Better Call Saul Season 3 劇情討論區

993 回覆
37 Like 3 Dislike
如果HHM冇搶客嘅話, Jimmy繼續做elderly law, 成套劇個結局可能好唔同

日後唔知佢會唔會甘心做落去 但應該未至於變到saul咁
同kim都應該可以一齊happy end
聽日finale
講咁耐
幾時announce season4㗎屌

如果amc唔renew bcs真係同成個台自殺冇分別
一定會renew 應該呢排差唔多講
但下季vince未必得閒返黎搞bcs就真,要忙拍hbo新劇
講咁耐

amc唔續netflix都會接手啦
講咁耐

amc唔續netflix都會接手啦

唔續應該仲大件事過sense8
開始有少少覺得 bcl有D比個未來局限左
因為而家呢個係jimmy 我地個個都鐘意既jimmy
但係人人都知佢會變成saul goodman
佢地點諗劇情 最後都係要向呢個方向 令個主角變衰人
令佢以前D moral冇哂

本身jimmy係個個觀眾都鐘意 佢做衰野都好 我地都係fuck chuck
但係未來所限 劇情一定要迫佢變成saul 變奸 令jimmy消失
我覺得有少少可惜

其實Saul goodman都有moral 囉

但係佢既moral已經低左好多 殺人都無問題

其實saul 唔討好咩,都唔係好奸啫

saul淨係利益行頭,為左錢乜都夠膽做,成日講錢講著數
冇哂人情味,好市儈

因為jimmy心底裡 都仲係一個好人
但係變左saul就冇左個種真摰

yes 冇哂底線,做人做到冇哂靈魂
今集我已經覺得jimmy已死,懷念jimmy

係... 第一次覺得Kim唔應該同Jimmy一齊

由其佢拎住支blue sapphire話想同Kim慶祝個時,佢只係諗住自己

Kim真係好好

Kim: OK
諗諗下其實如果jimmy用佢個花生理論同irene解釋勸佢做settlement咪得囉,唔駛搞到老人家咁慘

肯定有其他方法,佢咁多計仔
但偏偏就係要揀咁樣黎對個阿婆,irene本身份人咁sweet
Jimmy可恥

和解唔可以受其他人影響而和解,仲要JIMMY 係受益人
大左幾集一次過追好爽
btw呀婆好慘 睇5有d心up
就算係saul都唔會做呢d仆街野囉
左幾集一次過追好爽

btw個呀婆好慘有d心up
大左幾集一次過追好爽

Saul乜鳩都做
呀婆都唔蝦點做bb做過既野
大左幾集一次過追好爽

Saul乜鳩都做
呀婆都唔蝦點做bb做過既野

係乜鳩都做 但係都係關黑道事
而且我覺得無一單係仆街過呢次
就爆post
開左新post
[BrBa外傳] Better Call Saul Season 3 Finale 劇情討論區 (2)
https://lihkg.com/thread/290626/page/1?ref=ios

傾埋season finale
Sigh
.
岩岩睇到第三季 啲調色正到爆
多謝絲打開po
藍衫係bb 有冇份? 好似好熟口面,定係成日撈亂佢同兩個堂兄弟
我覺得marie偷野主要應該係想突顯skyler嘅性格
就算係親人skyler都係好堅持佢自己嘅原則,會走去篤灰所以一開頭知佢老公有販毒掙札咗好耐 好難接受點解個世界同佢嘅原則咁唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞