[BrBa外傳] Better Call Saul Season 3 劇情討論區

993 回覆
37 Like 3 Dislike
姐係jimmy 不嬲知佢呀哥痴線佬都同佢顛仲照顧佢

上季有次入左院戈時先知佢大佬應該係心理有問題

所以大家點解咁鐘意Jimmy仔喺有原因 咁無私嘅人竟然有個咁嘅仆街大佬

唔係想神化Jimmy係超級好人
但Jimmy has a good heart he deserves better

最起碼係一個好細佬 有心做佢一早可以assume emergency guardianship 直接扔佢入院再退律師行套現幾千萬發左達lu..

Jimmy古惑但有良知、念親情
Jimmy好波
最後Chuck死狗咁

Jimmy最尾就算成功左但個樣都係唔開心

佢都係逼於無耐 比個最親既人咁對自己

相反Chuck興致勃勃準備收Jimmy皮
就算Chuck對Jimmy做咁多野,Jimmy送佢上路果刻都唔忍心大庭廣眾下見到佢咁

又唸台詞又盛...

但最後Jimmy會唔忍心樣會唔會都係扮
因為佢已經變咗Saul Goodman
頂佢阿哥唔順

應該唔會 ..我諗其實Jimmy不知幾想同Chuck一齊身為律師並肩作戰
而唔係今日咁既局面,佢自己內心都唔好過
姐係jimmy 不嬲知佢呀哥痴線佬都同佢顛仲照顧佢

上季有次入左院戈時先知佢大佬應該係心理有問題

所以大家點解咁鐘意Jimmy仔喺有原因 咁無私嘅人竟然有個咁嘅仆街大佬

唔係想神化Jimmy係超級好人
但Jimmy has a good heart he deserves better

最起碼係一個好細佬 有心做佢一早可以assume emergency guardianship 直接扔佢入院再退律師行套現幾千萬發左達lu..

Jimmy古惑但有良知、念親情

諷刺係jimmy最後都因為撈偏最後要走佬 Chuck知道後唔知會點諗,當然應該仲D事令到佢變到breaking bad時咁,唔只因為chuck
總係覺得chuck會死,然後kim會離開
好唔想kim離開jimmy
點解
第一季睇到依家依然覺得Howard好奸
唔知點解有預感kim最後會頂唔住jimmy
跟Howard走
第一季睇到依家依然覺得Howard好奸
唔知點解有預感kim最後會頂唔住jimmy
跟Howard走

我覺得Howard唔算奸, 主要係Chuck唔想Jimmy上位, 但Howard打Kim入冷宮嗰陣好重私怨
諷刺係jimmy最後都因為撈偏最後要走佬 Chuck知道後唔知會點諗,當然應該仲D事令到佢變到breaking bad時咁,唔只因為chuck

佢大佬咪好心涼咁講
都話咗佢架啦

佢大佬咪好心涼咁講
都話咗佢架啦

其實好矛盾,chuck 好仆街係事實,但佢講jimmy唔適合做律師都係事實,如果掉番轉chuck改jimmy文件令佢少左個客,大家都實會覺得佢好仆街....

佢大佬咪好心涼咁講
都話咗佢架啦

其實好矛盾,chuck 好仆街係事實,但佢講jimmy唔適合做律師都係事實,如果掉番轉chuck改jimmy文件令佢少左個客,大家都實會覺得佢好仆街....

BB 同 BCS都無咩絕對嘅黑或者白,你覺得佢仆街,但佢又有好多原因支持或者驅使佢咁做,無論最後點都好,我哋都只不過是塵土,連打隻烏蠅都未必儘如人意
利申:9up吓

佢大佬咪好心涼咁講
都話咗佢架啦

主角威能
觀眾一定會偏幫能力強或者有共鳴嘅角色
House of Cards都係咁,Frank Underwood明明係仆街都好多人撐

佢大佬咪好心涼咁講
都話咗佢架啦

部分認同,但其實唔算係矛盾,個仆街ratio大約係Jimmy 20%: Chuck 80%,
首先Jimmy既行為係好多層面上都冇傷大雅亦冇犯法,拍廣告用下宣傳技量有咩問題?如果Jimmy有問題,咁大部分律師行既廣告甚至其他廣告都會有問題,第二,修改文件果下的確係Jimmy犯左法,但奈何Chunk手上又真係完全冇直接既證據顯示Jimmy有犯法,然而,最終換翻做Kim係銀行方面既決定,道理上,呢件事Jimmy亦冇直接得益,所以只可以講Jimmy保護Kim在情理上係可以講得過去,始終銀行本身係Kim搵翻黎,在情在理都應該係Kim擁有呢位客位。

我覺得所有事情既起因都係因為Chuck太過自我中心,過於自大,認為自已可以represent law,雖然佢係law界既資歷深,但我認為冇人有資格話一個擁有律師資格既人,係冇觸犯法律既法情況底下唔適合做一個律師。Chunk既出發點係極度主觀,只係用佢心目中既Jimmy去定義Jimmy,但其實佢係錯。(例如佢以為Jimmy偷屋企人錢,其實佢係保護緊佢爸爸)
如果Chunk願意一早就相信Jimmy,比佢入HHM做,佢根本就唔會變成咁,事實係Chunk根本就冇比過機會Jimmy。

所以,Overall Chuck純粹係一個屌你老母自大鳩臭化西含家富貴,抵鳩佢仆街死

佢大佬咪好心涼咁講
都話咗佢架啦

部分認同,但其實唔算係矛盾,個仆街ratio大約係Jimmy 20%: Chuck 80%,
首先Jimmy既行為係好多層面上都冇傷大雅亦冇犯法,拍廣告用下宣傳技量有咩問題?如果Jimmy有問題,咁大部分律師行既廣告甚至其他廣告都會有問題,第二,修改文件果下的確係Jimmy犯左法,但奈何Chunk手上又真係完全冇直接既證據顯示Jimmy有犯法,然而,最終換翻做Kim係銀行方面既決定,道理上,呢件事Jimmy亦冇直接得益,所以只可以講Jimmy保護Kim在情理上係可以講得過去,始終銀行本身係Kim搵翻黎,在情在理都應該係Kim擁有呢位客位。

我覺得所有事情既起因都係因為Chuck太過自我中心,過於自大,認為自已可以represent law,雖然佢係law界既資歷深,但我認為冇人有資格話一個擁有律師資格既人,係冇觸犯法律既法情況底下唔適合做一個律師。Chunk既出發點係極度主觀,只係用佢心目中既Jimmy去定義Jimmy,但其實佢係錯。(例如佢以為Jimmy偷屋企人錢,其實佢係保護緊佢爸爸)
如果Chunk願意一早就相信Jimmy,比佢入HHM做,佢根本就唔會變成咁,事實係Chunk根本就冇比過機會Jimmy。

所以,Overall Chuck純粹係一個屌你老母自大鳩臭化西含家富貴,抵鳩佢仆街死

駁唔到
第三季真心癲

佢大佬咪好心涼咁講
都話咗佢架啦

我諗起謝偉俊
嗰時都畀法律界話佢
睇完brba太耐,想問下有冇巴打記得brba嗰陣mike同jimmy既對手戲,會唔會覺得佢地係第一次見,如果係咪會好怪 ,定根本冇對手戲?太耐真係唔記得了
睇完brba太耐,想問下有冇巴打記得brba嗰陣mike同jimmy既對手戲,會唔會覺得佢地係第一次見,如果係咪會好怪 ,定根本冇對手戲?太耐真係唔記得了

印象係jimmy介紹mike比brba
所以應該無問題

Mike 第一次出場就話 "Saul Goodman sent me"
今集好撚好睇
真係好睇到爆
睇到好爽
總係覺得chuck會死,然後kim會離開

雖然都覺得Chuck幾大機會死
但硬係唔係好明Chuck死點解會推動到Jimmy變Saul
如果佢死左對Jimmy唔係仲大打擊咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞