[BrBa外傳] Better Call Saul Season 3 劇情討論區

993 回覆
37 Like 3 Dislike
今集Jimmy去嗰個商場係咪每季開頭黑白嗰個商場?

點解冇人理我 乜冇人覺得似咩?

應該唔係,saul係brba最後潛左去Nebraska,bcs發生係Albuquerque

個個商場都差不多樣 你睇吓香港就知
一喺你cap圖對比一下

一喺你cap圖對比一下

都啱嘅,因為我之前見過啲NG片段影黑白嗰個商場同今集嗰個好似,所以先有呢個諗法

Fuck you jimmy

一喺你cap圖對比一下

都啱嘅,因為我之前見過啲NG片段影黑白嗰個商場同今集嗰個好似,所以先有呢個諗法

我都有咁捻,一睇唔通就季尾,黎個彩色既BB後片段,原本只係E家既劇情
阿婆真係好慘 ,比jimmy咁做左獲 其實幾感觸,雖然擺係老人家情況,不過ED事其實身邊都成日發生

同埋睇左三季,Kim Wexler 係我睇咁多美劇最鐘意既女主角,個種特質,堅強,默默地幫jimmy,在心中咁
阿婆真係好慘 ,比jimmy咁做左獲 其實幾感觸,雖然擺係老人家情況,不過ED事其實身邊都成日發生

同埋睇左三季,Kim Wexler 係我睇咁多美劇最鐘意既女主角,個種特質,堅強,默默地幫jimmy,在心中咁

反而我覺得Kim堅強過頭,其實可以依賴Jimmy多啲
就算唔係話幫手做case,起碼執頭執尾,幫手揸下車等Kim可以趁機瞓下覺都好
Jimmy又係,見到Kim咁忙都唔幫下手,仲走去拍廣告同呃阿婆
諗諗下其實如果jimmy用佢個花生理論同irene解釋勸佢做settlement咪得囉,唔駛搞到老人家咁慘

肯定有其他方法,佢咁多計仔
但偏偏就係要揀咁樣黎對個阿婆,irene本身份人咁sweet
Jimmy可恥

老人家都咁忍心

呢單野算唔算bcs+brba入面我地見過佢做過最陰質既事?
點解咁多人覺得好笑
見到Irene喊果度睇到我都想喊,見到個無辜阿婆搞成咁 ..

睇劇唔使咁認真
Jimmy 係仆街,不過睇佢啲古惑野係過癮

想睇佢做古惑野,但唔係咁累個阿婆
好似喺學校比人杯葛咁,學校都話可以畢業就當冇事
但老人院irene臨老最尾就係留喺果度,如果諗深d,呢單野就算解決之後佢都比其他阿婆唱一世 朋友冇哂,都要日日對住佢地

好彩上reddit見到有好多人都話喊左 一齊傷心

我都覺得個啊婆好慘,今次真係睇到jimmy無所不用其極去利用irene 一路睇一路諗如果個啊婆諗唔開去自殺,未真正變成saul既jimmy會唔會內疚 好撚好睇

如果個啊婆真係自殺只要有小小良心既人都會內疚掛 但如果佢真係內疚就唔會有saul goodman,就無brba
vince gilligan真係好撚野

平時都大家都咁鐘意Jimmy
估唔到用一個阿婆就一鋪清佢袋,個個即刻fuck jimmy

諗下如果自己有屋企人喺老人院,但比人咁樣搞法
Kim係好完美而且少有地咁討好既female lead
但推介你睇另一套劇 The Leftovers
可能會改變你睇法 雖然我都好鐘意Kim,但Leftovers入面個Nora Durst就真正係我睇過咁多劇最鐘意既女主角
點解咁多人覺得好笑
見到Irene喊果度睇到我都想喊,見到個無辜阿婆搞成咁 ..

睇劇唔使咁認真
Jimmy 係仆街,不過睇佢啲古惑野係過癮

想睇佢做古惑野,但唔係咁累個阿婆
好似喺學校比人杯葛咁,學校都話可以畢業就當冇事
但老人院irene臨老最尾就係留喺果度,如果諗深d,呢單野就算解決之後佢都比其他阿婆唱一世 朋友冇哂,都要日日對住佢地

好彩上reddit見到有好多人都話喊左 一齊傷心

我都覺得個啊婆好慘,今次真係睇到jimmy無所不用其極去利用irene 一路睇一路諗如果個啊婆諗唔開去自殺,未真正變成saul既jimmy會唔會內疚 好撚好睇

如果個啊婆真係自殺只要有小小良心既人都會內疚掛 但如果佢真係內疚就唔會有saul goodman,就無brba
vince gilligan真係好撚野

平時都大家都咁鐘意Jimmy
估唔到用一個阿婆就一鋪清佢袋,個個即刻fuck jimmy

都係是其是非其非姊

一喺你cap圖對比一下

我都有咁捻,一睇唔通就季尾,黎個彩色既BB後片段,原本只係E家既劇情

唔係一樣
美國 加拿大d 商場設計9成都係咁既
兩層樓,出面一大個停車場
利申去過

可能會改變你睇法 雖然我都好鐘意Kim,但Leftovers入面個Nora Durst就真正係我睇過咁多劇最鐘意既女主角

The Leftovers 一直都未有機會睇,太多劇追la,不過見有Christopher Eccleston 出第三季前其實想睇左佢,不過都無機會
Jimmy令佢早左settle

咁HHM係咪可以有錢頂住chuck

唔洗清盤

間接幫左Howard
Btw

期待回憶番d咩 case/事情令chuck出現心理病

條線應該差唔多要講到

不過應該要等下季了

The Leftovers 一直都未有機會睇,太多劇追la,不過見有Christopher Eccleston 出第三季前其實想睇左佢,不過都無機會

有時間一定要睇左呢套先 好耐冇見過咁特別咁夭心夭肺既劇
除左佢之外,呢套劇個個都好好戲
同埋3季都咁好睇,唔會每季水準參差
就黎完season了
Jimmy令佢早左settle

咁HHM係咪可以有錢頂住chuck

唔洗清盤

間接幫左Howard

單case HHM分唔分到8百萬先
仲要同Davis & Main對拆
就黎完season了

得返一集
Watching Hank die: Meh
Seeing Irene lose her friends: cry like a bitch

不過睇住Jimmy既一生真係慘
明明有potential 行正 律師牌都考埋 口才急才又好
就係佢啊哥妒忌佢 一心搞佢
結果兩兄弟鬥黎鬥去 阿哥愈搞愈摺
Jimmy 就愈行愈偏 正式進化做Saul Goodman
到最後仲要遇到終極奸角Mr White 搞到一齊著草
Jimmy好9 咁玩Irene 減曬分
Irene 慘d 定係結他鋪兩兄弟慘d
Irene 慘d 定係結他鋪兩兄弟慘d

結他鋪兩兄弟有咩慘... 係佢地唔守信用 貪心先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞