[BrBa外傳] Better Call Saul Season 3 劇情討論區

993 回覆
37 Like 3 Dislike
今集mile反追蹤嗰度睇唔明
拎舊追蹤器聽收音機做咩?

應該係干擾信號,等對方以為機件失靈過黎換新追蹤器
直接拆電,對方就知道你知有追蹤器

應該喺幫電池放電,可能追蹤監測器同電話一樣有比例睇到粒電有幾多%,班友見粒電慢慢燒晒就過來換電,拆電就知黃咗,班友就唔會過來中計
如果要干擾追蹤器的話,唔需要咁樣接電,直接放個收音機喺隔離就得
利申:9估

正解

過江龍

報到
放電果part係扮個追蹤器D電用哂引條友出黎拎mike自己買果個追蹤器,跟住mike就可以反跟蹤佢睇佢係何方神聖
究竟cinnamon roll 個Gene 條timelone 係點?Jimmy > Gene >Saul ?

Jimmy>Saul>Gene

所以佢報完串之後講『記得請律師』嗰度真係

幾時有提過?睇完太耐唔記得
我覺得佢拍得好睇過breaking bad
究竟cinnamon roll 個Gene 條timelone 係點?Jimmy > Gene >Saul ?

今集
你哋講先知道黑白畫面原來係jimmy
初頭以為係walter,唔知點解gene嘅動作同行為好似walter未有cancer嗰時
LM一陣返屋企睇新一季EP1
初頭以為係walter,唔知點解gene嘅動作同行為好似walter未有cancer嗰時

我唔覺似walter,我開頭以為新角色,睇極都唔似jimmy

我唔覺似walter,我開頭以為新角色,睇極都唔似jimmy

你哋無睇頭兩季?

Are you serious?

成三季喇喎,而家先知,唔撚係掛

i am not kidding

呢個post做乜9
一定剩係最後個集出一下 Saul Goodman
唔洗問

之前有講過話雖然今季會出Saul, 但唔係我地想像中既Saul Goodman
今集一開頭黑白嗰道正到癡線
成套嘢無一個人非黑即白,睇住啲人物嘅成長變化真喺好撚正,breaking bad咁高評價真喺有佢嘅原因

每季開頭既黑白畫面都係咁高質
同埋好鐘意今集個軍人走黎鬧Jimmy果場戲

有無睇架你
好快比人屌唔帶腦帶劇
唔明chuck點解故意俾助手聽到錄音帶

條仆街想借刀,想知就繼續睇

jimmy 係抵死,但chuk 何嘗唔係正仆街

Chuck 呢啲仆街就永遠笑到最後,呢個世界公平咩?

自從chuck親自出山搶左kim單銀行生意 就覺得佢好仆街正宗老屎忽
睇唔起jimmy都算 連kim既努力都要搶 真係仆街都無倫
經過今集之後 我直覺話我聽 chuck都唔係想像中咁正直 佢都識陰9 jimmy
所以佢咁多年律師生涯點都會出過陰招 只係佢收得埋 而最後俾jimmy發現
利申純粹9估

Chuck 呢啲人唔會覺得自己陰,佢會覺得自己執行緊正義
正宗老屎忽

當初Jimmy考到牌,明明係自己bam 9佢,又要搵hamlin出面講 正小人

今集一開頭黑白嗰道正到癡線
成套嘢無一個人非黑即白,睇住啲人物嘅成長變化真喺好撚正,breaking bad咁高評價真喺有佢嘅原因

每季開頭既黑白畫面都係咁高質
同埋好鐘意今集個軍人走黎鬧Jimmy果場戲

"....You can trust my ass "
"Thank you for your service"

今集

咁都問得出t

呢個post做乜9

咁撚on9真係唔好學人睇劇...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞