[BrBa外傳] Better Call Saul Season 3 劇情討論區

993 回覆
37 Like 3 Dislike
入左S3之後個個禮拜根本就係睇緊brba
入左S3之後個個禮拜根本就係睇緊brba

原來bcl呢幕仲黃過brba個時
BTW冇人講呢段 笑到仆街
鑽走佢
鑽走佢

Mike好萬能
真係幫佢整返好度門
鑽走佢

Mike好萬能
真係幫佢整返好度門

Mike心諗終於唔使又食大茶飯,可以做下啲正常野
有冇人明頭幾集第一幕jimmy係餅舖打工究竟係有咩意思?
Gus個speech 佢果份專業同對班伙記既態度
識打工一定係幫Gus打

其實做毒販老闆都好撚難做,一來員工流失率高(俾其他同行打死或者俾警察拉咗),二來同行都喺癡線佬,三來又要理物流、來貨、出貨blah blah blah,所以一個成功嘅毒販,要佢做賣雞佬真喺話到無咁易

Gus根本係頂級啦,平衡得咁好
如果唔係Walter所有野好地地

"We had a good thing, you stupid son of a bitch! We had Fring, we had a lab, we had everything we needed and it all ran like clockwork! You could have shut your mouth, cooked, and made as much money as you ever needed. It was perfect! But no! You just had to blow it up! You, and your pride and your ego! You just had to be the man! If you’d known your place, we’d all be fine right now!"

不禁wonder如果冇Walter攪局(例如佢冇生癌)mike gus 同jimmy甚至hank既故事會點改寫

呢班人全部happy end啦 仲有jesse (最多咪混混沌沌咁過生活,起碼唔使搞成brba咁)
有walter出現最後得益者我諗係得差佬/DEA,Walter幫佢地一野剷除哂咁多犯罪犯毒集團
識打工一定係幫Gus打

其實做毒販老闆都好撚難做,一來員工流失率高(俾其他同行打死或者俾警察拉咗),二來同行都喺癡線佬,三來又要理物流、來貨、出貨blah blah blah,所以一個成功嘅毒販,要佢做賣雞佬真喺話到無咁易

"We had a good thing, you stupid son of a bitch! We had Fring, we had a lab, we had everything we needed and it all ran like clockwork! You could have shut your mouth, cooked, and made as much money as you ever needed. It was perfect! But no! You just had to blow it up! You, and your pride and your ego! You just had to be the man! If you’d known your place, we’d all be fine right now!"

不禁wonder如果冇Walter攪局(例如佢冇生癌)mike gus 同jimmy甚至hank既故事會點改寫

呢班人全部happy end啦 仲有jesse (最多咪混混沌沌咁過生活,起碼唔使搞成brba咁)
有walter出現最後得益者我諗係得差佬/DEA,Walter幫佢地一野剷除哂咁多犯罪犯毒集團

一雞死一雞嗚架姐,全部大佬死哂D人爭地盤可能仲亂

post brba

post brba

週經

post brba

週經

其實係pre better call saul

本劇集由維特健靈贊助播出

識打工一定係幫Gus打

一雞死一雞嗚架姐,全部大佬死哂D人爭地盤可能仲亂

係既 但果刻所有勢力真係真空哂

post brba

週經

你地fail哂
正確答案: 冇意思,黑白scene冇意義唔重要,對劇情冇影響所以唔使理
鑽走佢

Mike好萬能
真係幫佢整返好度門

Mike心諗終於唔使又食大茶飯,可以做下啲正常野

之後Gus去看更亭揾Mike,
Mike睇緊個本"family handyman", 係外國DIY雜誌, 專敎人裝修維修

無睇過breaking bad?

post brba

週經

你地fail哂
正確答案: 冇意思,黑白scene冇意義唔重要,對劇情冇影響所以唔使理

屌你地咪老點人啦 一陣搞到人地棄劇呀
其實黑白scene係jimmy老豆黎 年代久遠所以用黑白表達
個陣chuck同jimmy都未出世 有d scene暗示過
巴打比心機睇 咪理班友9up
啱啱追
chuck 真係大仆街
暫時睇到season2 only

btw
追post 見到,睇集劇討論下吹個水都要鬥認叻
睇得明就要笑人小學雞/無腦
你諗下你同老屎忽chuck 執行正義有咩分別

抵你地愈來愈少人肯討論
啱啱追
chuck 真係大仆街

btw

抵你地愈來愈少人肯討論

我無笑9人(應該係),不過有啲問題真係好撚on9 ,所以我都明點解有人會笑9問on9問題嘅人
啱啱追
chuck 真係大仆街

btw

抵你地愈來愈少人肯討論

我無笑9人(應該係),不過有啲問題真係好撚on9 ,所以我都明點解有人會笑9問on9問題嘅人

just having fun 都唔係好offensive姐下嘛

笑人梗係fun
俾你地笑嗰啲都捐返老母閪到唔敢出聲了
啱啱追
chuck 真係大仆街

btw

抵你地愈來愈少人肯討論

基本理解能力都冇,有時問埋d野根本連討論都稱唔上
呢啲人少一個唔少啦
啱啱追
chuck 真係大仆街

btw

抵你地愈來愈少人肯討論

基本理解能力都冇,有時問埋d野根本連討論都稱唔上
呢啲人少一個唔少啦

唔想搵交嘈,總而言之你啲態度好趕客

完,唔回應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞