[BrBa外傳] Better Call Saul Season 3 劇情討論區

993 回覆
37 Like 3 Dislike
阿婆真係好慘 ,比jimmy咁做左獲 其實幾感觸,雖然擺係老人家情況,不過ED事其實身邊都成日發生

同埋睇左三季,Kim Wexler 係我睇咁多美劇最鐘意既女主角,個種特質,堅強,默默地幫jimmy,在心中咁

諗下如果自己有屋企人喺老人院,但比人咁樣搞法
Kim係好完美而且少有地咁討好既female lead
但推介你睇另一套劇 The Leftovers
可能會改變你睇法 雖然我都好鐘意Kim,但Leftovers入面個Nora Durst就真正係我睇過咁多劇最鐘意既女主角

The Leftovers 一直都未有機會睇,太多劇追la,不過見有Christopher Eccleston 出第三季前其實想睇左佢,不過都無機會

有時間一定要睇左呢套先 好耐冇見過咁特別咁夭心夭肺既劇
除左佢之外,呢套劇個個都好好戲
同埋3季都咁好睇,唔會每季水準參差

down緊,down左係電腦起碼有機會排到佢先,太多劇未睇,E家反而每星期追既劇集有心睇,netflix個D成季出,比我有理由遲D睇,遲下遲下搞到乜都未睇,the crown 同 尼蒙尼斯都睇左幾集停左
阿婆真係好慘 ,比jimmy咁做左獲 其實幾感觸,雖然擺係老人家情況,不過ED事其實身邊都成日發生

同埋睇左三季,Kim Wexler 係我睇咁多美劇最鐘意既女主角,個種特質,堅強,默默地幫jimmy,在心中咁

可能會改變你睇法 雖然我都好鐘意Kim,但Leftovers入面個Nora Durst就真正係我睇過咁多劇最鐘意既女主角

The Leftovers 一直都未有機會睇,太多劇追la,不過見有Christopher Eccleston 出第三季前其實想睇左佢,不過都無機會

down緊,down左係電腦起碼有機會排到佢先,太多劇未睇,E家反而每星期追既劇集有心睇,netflix個D成季出,比我有理由遲D睇,遲下遲下搞到乜都未睇,the crown 同 尼蒙尼斯都睇左幾集停左
其實howard 都幾慘,佢一早應該踢走chuck,都病左做唔到野,仲要成日搞搞陣,一開始要佢做醜人,之後又要成日服侍佢,告佢細佬ED無聊野,律師行D生意唔洗理咩 ,真係專敬你先聽你點,E家好聲好氣叫你退休,又要告9人
其實howard 都幾慘,佢一早應該踢走chuck,都病左做唔到野,仲要成日搞搞陣,一開始要佢做醜人,之後又要成日服侍佢,告佢細佬ED無聊野,律師行D生意唔洗理咩 ,真係專敬你先聽你點,E家好聲好氣叫你退休,又要告9人

Howard份人真係算係咁啦

對住兩個煩膠兄弟仲咁好脾氣

又出過錢比kim讀書

但個個都攪返howard轉頭
今集劇名係fail
好有意思
今集劇名係fail
好有意思

fall呀
今集劇名係fail
好有意思

Fall 呀 探長 平時拉錯咗幾多好人歸案?

又出過錢比kim讀書

Howard個樣好奸
點解咁多人覺得好笑
見到Irene喊果度睇到我都想喊,見到個無辜阿婆搞成咁 ..

睇劇唔使咁認真
Jimmy 係仆街,不過睇佢啲古惑野係過癮

想睇佢做古惑野,但唔係咁累個阿婆
好似喺學校比人杯葛咁,學校都話可以畢業就當冇事
但老人院irene臨老最尾就係留喺果度,如果諗深d,呢單野就算解決之後佢都比其他阿婆唱一世 朋友冇哂,都要日日對住佢地

好彩上reddit見到有好多人都話喊左 一齊傷心

我都覺得個啊婆好慘,今次真係睇到jimmy無所不用其極去利用irene 一路睇一路諗如果個啊婆諗唔開去自殺,未真正變成saul既jimmy會唔會內疚 好撚好睇

真係自殺都唔出奇
對個阿婆黎講老人院生活基本上等於佢地全個世界,好撚大打擊
mall walk比人無視 / 中bingo冇人拍手 / 衝出去喊 但唔知點解個個咁對自己 媽呀
今集真係好好睇,勁快睇完,好睇但又好撚sad 重睇都唔想睇返呢集
irene nacho老豆

13 reasons why

Hey, it's Irene. That's right. Don't adjust your... whatever device you're listening to this on. It's me, live and in stereo.
今集果班呀婆好戲到

負責casting條友 irene呢啲婆婆演員去邊度搵返黎
演技好自然 個sad樣完全發自內心,好有親切感
其實kimmy係咪有咩病令佢突然blackout
睇佢出事前個樣唔似眼訓

應該係諗野諗到出神

不嬲都有透露佢呢排唔夠訓
唔計今集jimmy兜口兜面話佢冇訓過
之前都見過kim喺車趁有少少時間就恰一陣
做人真喺要多啲溝通 吓吓聽人講幾句就嬲咗個朋友一世 一啲機會都無俾人解釋吓 何苦呢?

女人係咁

以前學校大把
女人+仲要變左阿婆
記仇程度仲勁 茶餘飯後班阿婆實成日講irene是非

同感 每個禮拜出既劇有心機定時睇
但netflix果堆攤到凍哂就懶得睇

又出過錢比kim讀書

始終chuck都算係公司partner,以前又咁權威
佢都諗住埋chuck堆實冇死,結果比條痴線佬玩到中哂伏
比佢兩兄弟輪流玩死 其實佢份人都冇乜野既,算正常
係果陣對kim啲態度有d仆街 明明都唔係好關kim事,但又係咁罰佢
今集劇名係fail
好有意思

呢獲真係fail
做人真喺要多啲溝通 吓吓聽人講幾句就嬲咗個朋友一世 一啲機會都無俾人解釋吓 何苦呢?

女人係咁

以前學校大把
女人+仲要變左阿婆

毒撚就無哩啲煩惱啦
今集劇名係fail
好有意思

呢獲真係fail

Epic fail
今集劇名係fail
好有意思

呢獲真係fail

Epic fail

打錯
Fall好值得解讀
今集個個都係falling

女人係咁

以前學校大把
女人+仲要變左阿婆

佢唔可以直接提佢
要暗示迫佢先得?
因為其他人唔係代理人先用呢招?
今集劇名係fail
好有意思

呢獲真係fail

Epic fail

今集劇名係fail
好有意思

呢獲真係fail

Epic fail

打錯
Fall好值得解讀
今集個個都係falling

上集叫slip,今集fall
slip and fall
開始有少少覺得 bcl有D比個未來局限左
因為而家呢個係jimmy 我地個個都鐘意既jimmy
但係人人都知佢會變成saul goodman
佢地點諗劇情 最後都係要向呢個方向 令個主角變衰人
令佢以前D moral冇哂

本身jimmy係個個觀眾都鐘意 佢做衰野都好 我地都係fuck chuck
但係未來所限 劇情一定要迫佢變成saul 變奸 令jimmy消失
我覺得有少少可惜

本身jimmy係個個觀眾都鐘意 佢做衰野都好 我地都係fuck chuck
但係未來所限 劇情一定要迫佢變成saul 變奸 令jimmy消失
我覺得有少少可惜

其實Saul goodman都有moral 囉

我覺得有少少可惜

但係佢既moral已經低左好多 殺人都無問題

我覺得有少少可惜

但係佢既moral已經低左好多 殺人都無問題

個套路其實同 Walter white 好似

慢慢成魔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞