[BrBa外傳] Better Call Saul Season 3 劇情討論區

993 回覆
37 Like 3 Dislike

炸雞佬與他的好基友

越嚟越緊張

炸雞佬與他的好基友

越嚟越緊張

唔係好記得呢一段,可唔可以簡單講下

炸雞佬與他的好基友

越嚟越緊張

gus帶個識整毒品的老死一齊去cartel見工,班人唔信佢就係gus面前一槍爆佢頭

炸雞佬與他的好基友

越嚟越緊張

gus 踩入個墨西哥大佬地盤賣毒品俾人周到(gus 話係為左見工,可以同佢個智利partner 起LAB幫佢整高純度冰),但墨西哥大佬唔信佢,hector 當住gus 面一槍打爆左佢個智利QQ FD個頭,之後仲逼佢望住智利QQ條屍

炸雞佬與他的好基友

越嚟越緊張

gus 踩入個墨西哥大佬地盤賣毒品俾人周到(gus 話係為左見工,可以同佢個智利partner 起LAB幫佢整高純度冰),但墨西哥大佬唔信佢,hector 當住gus 面一槍打爆左佢個智利QQ FD個頭,之後仲逼佢望住智利QQ條屍

呢排咁岩煲返Breaking bad
果頭見完個中風Hector 呢邊就見到佢拎枝筆撩香口膠

BTW gus 呢種老謀深算冷靜既基佬真係好正
唔該晒樓上兩位爸打
好想睇兩樣嘢
1. Mike點樣搞到hector變ding ding ding
2. Fring條線會點樣同jimmy條線連埋
今集炸雞佬扮正當老世真係好正
佢地今個season玩多咗鏡頭, 人多咗故事個節奏都快咗
Kim打電話變左Mike去整門+影相嗰度係咪伏線黎

入去chuck屋企影相拎證據
未來應該用來反將chuck一軍

但我唔明點解Kim打電話嗰度點解會變左Mike去做野

Kim打電話係想白撞睇下Chuck叫左邊間公司同約左幾時去整門
最後比佢撞到就比Jimmy follow-up
Jimmy就派Mike去搞

原來係咁,THX

chuck一定不得善終

最好同Ding Ding Ding 做院友追加劇情原來後尾係隔離房一齊炸瓜埋

臨尾chuck個樣一啲都唔似係jimmy阿哥
似佢仇人多啲
Jimmy 道歉段野其實都係屌緊chuck

no one should treat his own brother like that,not ever.
chuck一定不得善終

最好同Ding Ding Ding 做院友追加劇情原來後尾係隔離房一齊炸瓜埋

太仁慈 係都電佢一頭半個月先
有冇人發覺雞佬比起BrBa果陣肥左好多
臨尾chuck個樣一啲都唔似係jimmy阿哥
似佢仇人多啲
Jimmy 道歉段野其實都係屌緊chuck

no one should treat his own brother like that,not ever.

就係呢句
Jimmy 好似講到眼濕濕又有啲激動咁
有冇人發覺雞佬比起BrBa果陣肥左好多

老左就真
Gus個speech 佢果份專業同對班伙記既態度
識打工一定係幫Gus打
Hector踩場果part好緊張
I am the cartel

呢幕以為佢地會咀 點知冇
識打工一定係幫Gus打

其實做毒販老闆都好撚難做,一來員工流失率高(俾其他同行打死或者俾警察拉咗),二來同行都喺癡線佬,三來又要理物流、來貨、出貨blah blah blah,所以一個成功嘅毒販,要佢做賣雞佬真喺話到無咁易
第三季係咁出番Brba d角色

btw波沙其實係邊個黎 我剩係知佢比gus殺左

如果我無理解錯成個組織應該係
艾拉迪歐->波沙->gus
->dingding家族->toco
所以gus係bb先殺波沙做個區話事人

自己睇
http://breakingbad.wikia.com/wiki/Juan_Bolsa
究竟係chuck屋企影個啲相有乜用呢

做證據公開Chuck屋企環境有幾痴線+危險 (報紙上面擺汽油燈)
證明佢本身精神上唔穩定,Jimmy都係講Chuck想聽既野黎穩定佢精神狀態 etc.

仲有Mike偷左個address book可能係Chuck前妻既contact,可以搵佢上庭證明Chuck本身其實係好撚痴線
另外又可以搵返之前Chuck入醫院果陣個女醫生,佢都知Chuck係心理有問題
Kim打電話變左Mike去整門+影相嗰度係咪伏線黎

入去chuck屋企影相拎證據
未來應該用來反將chuck一軍

但我唔明點解Kim打電話嗰度點解會變左Mike去做野

Kim打電話係想白撞睇下Chuck叫左邊間公司同約左幾時去整門
最後比佢撞到就比Jimmy follow-up
Jimmy就派Mike去搞

原來係咁,THX

點解咁簡單都可以get唔到
識打工一定係幫Gus打

其實做毒販老闆都好撚難做,一來員工流失率高(俾其他同行打死或者俾警察拉咗),二來同行都喺癡線佬,三來又要理物流、來貨、出貨blah blah blah,所以一個成功嘅毒販,要佢做賣雞佬真喺話到無咁易

Gus根本係頂級啦,平衡得咁好
如果唔係Walter所有野好地地

"We had a good thing, you stupid son of a bitch! We had Fring, we had a lab, we had everything we needed and it all ran like clockwork! You could have shut your mouth, cooked, and made as much money as you ever needed. It was perfect! But no! You just had to blow it up! You, and your pride and your ego! You just had to be the man! If you’d known your place, we’d all be fine right now!"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞