[10月寫實新番]機動戰士Gundam 鐵血的孤兒 第25集 (3)

1001 回覆
6 Like 47 Dislike
有冇物理學大師可以講下
當佢地面到大氣層外要1000公里,枝針要加速到幾快撞落地先可以大爆炸

其實火星大氣層得200公里。。。
係人類可以生存既大氣上用無誘導兵器打落以二萬km/hr自轉既火星上面既戰場既郁緊既ms
仲要無打中隊友

嘩 好真實呀

咁岩姐, 人生無常

00 lockon都試過地球射番上宇宙

Lockon 介紹自己嗰陣咪講左話去到平流層嘅目標都可以命中咩

用Gundam Meister 同 號角雜魚比?

關咩事
咪又係開描準鏡射

支禁武明明連雜魚用雜魚機發射都中

唔同世界觀機體性能好難比較

00 用激光射都有誤差, 鐵血用實彈射0誤差, 粒彈仲快過光速

設定強到過哂火,完全唔使拗

大氣圈外射
再加引力加速,同射粒小型殞石撞落地面無乜分別
加上都係得一支實際命中,唔係十幾支插實曬變箭豬
都叫合理既

我睇就有5,6部開炮
一波就打中咗2部高達

你話有50部開三次炮我都服啲

算啦
本身無期望過呢集會好睇
依家反而覺得OK
個心都無咁拿住
係人類可以生存既大氣上用無誘導兵器打落以二萬km/hr自轉既火星上面既戰場既郁緊既ms
仲要無打中隊友

嘩 好真實呀

咁岩姐, 人生無常

Lockon 介紹自己嗰陣咪講左話去到平流層嘅目標都可以命中咩

關咩事
咪又係開描準鏡射

00 用激光射都有誤差, 鐵血用實彈射0誤差, 粒彈仲快過光速

大氣圈外射
都叫合理既

支針咁幼, 個目標又丁屎咁細, 我俾你射100支中到1支都已經叫好過份
5部係太空射一下
直接命中
唔配gundam名 叫機動武鬥傳 鐵血孤兒
有冇熟肉link,好多都揾到入唔到
5部係太空射一下
直接命中

咁岩姐
仲要無打中隊友

嘩 好真實呀

咁岩姐, 人生無常

關咩事
咪又係開描準鏡射

大氣圈外射
都叫合理既

我睇就有5,6部開炮
一波就打中咗2部高達

你話有50部開三次炮我都服啲

加速有上限架大佬 佢mass又唔大 高速入大氣又唔燒
你講係賢者之石做我都信
有冇物理學大師可以講下
當佢地面到大氣層外要1000公里,枝針要加速到幾快撞落地先可以大爆炸

咁即係幾多,11定200
當200公里要幾快

可以參考返G.I. Joe 第二集
宙斯衛星個設定
第一頁咪有囉,chrome裝unblock youku再入youku睇,另外個熟肉開唔到

假期 無人翻譯
有冇物理學大師可以講下

當200公里要幾快

當你直接向下射,就係mass x g.唔知個mass幾多,答你唔到
5部係太空射一下
直接命中

咁岩姐

有冇物理學大師可以講下

當200公里要幾快

可以參考返G.I. Joe 第二集
宙斯衛星個設定

FYI
https://www.youtube.com/watch?v=jOKf5r_JMAo&spfreload=10
鐵血三寶:魔劍,手槍,黑衣人

你岩 呢套咪撚影衰gundam
幾時有話高達= 無敵

0080, 00 s1 tb

上季尾昭弘都比卒圍到殘晒,三明都曾經唔夠ace pilot打,已經夠表現高達唔係無敵

但而家係出第二個外掛去屈

所以我咪話鐵血平衡返個高達唔係無敵囉
0083 08 0080唔洗你講我都知係寫實啦

但你敢講話00R, DX, WING ZERO唔屈機咩
其實除左禁武 鐵血既高達武力根本凌駕哂所有權力機構

但係禁武就係要正正係勝之不武, 而又屈
當然禁武都有唔合理既地方

如果係近代先出現, 又或者MA機動力太高射唔中
同埋人地都係靠遠距離伏擊去屈
咁我又覺得可以解得通

但你試諗下如果比朱古力成功到,
其實成個世界走返去全面戰爭既時代,
好似三明佢地咁既少年兵一定係有增無減

唔會好似結局有安定既生活

紅字:阿媽係女人
藍字:識移動、入彈時間短、用ms就射到、擺陣改變射程範圍、準確度高,已經唔係屈,根本係外掛嚟
橙字:朱古力就係想改變號角既腐敗體制,之後既事無人估到,向好既方向發展都有可能

夾硬整死晒啲角色去觸發結局出現,朱古力就突然變on9仔同鐵華團一齊死
無得彈

咁的確D角色唔一定要死
我又唔係編劇, 佢咁編我又接受到
但係朱古力既變革 要成功, 我就諗唔到點寫好D
始終在我觀點, 佢後台唔係幾夠穩, 又唔係好夠道理
同埋情理上我自己都會同情艾因同咖哩多D

志在討論下,所以而家咪屌緊編劇
論死既話,雞蟲個度死得最好睇,但係有啲角色既死真係亂鳩嚟
同埋朱古力個度同外掛地圖炮我就點都接受唔到

下個post俾1001嗰個開啦
5部係太空射一下
直接命中

咁岩姐

痴線妹係太空就避到d釘
三明係地下反而避唔到

你岩 呢套咪撚影衰gundam

咁咩撚叫高達阿

講左先廢事班盲撐9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞