[10月寫實新番]機動戰士Gundam 鐵血的孤兒 第25集 (3)

1001 回覆
6 Like 47 Dislike
前2個post啲人覺得啲劇情唔合自己想像咁嘅就即刻鬧係糞作
鐵血遠遠未算糞作啦(你睇下seed d)
人物性格立體個個都有血有肉有使命感
個結尾都埋得算好,佢留返朱莉塔條命明顯用黎講佢認同親身戰至最後一刻嘅鐵華團三日月係真男人「比任何人活得更像人」
只不過個個觀眾都想發洩,睇最強武力凌虐敵人(王道劇情)
但偏偏現實就係咁多應死但死唔去嘅人擋係你面前

但的確我都認同單騎插死朱利塔再中破滅魔劍個觀感會fit好多

呢幾集我覺得可以同SEED D齊名

打兩隻字係唔係會死?

我講佢唔係神作,同我講佢係神作有保留,兩句有咩矛盾?
定你想講表達晒,同冇交代所有設定係衝突?
我理解呢個故事係講一班孤兒係動盪中嘅生存史
呢樣野我覺得寫得幾好,而且表達得唔錯
但故事未交代得晒所有設定,所以有fail位

請問閣下有咩高見可以分享

咁呢位巴打可唔可以分享下柒基攞完巴力以為贏硬
跟著拉晒鐵華團落水
又無back up plan
落到火星又睇望遠鏡笑柒柒咁想表達啲咩

朱古力早期以為佢IQ高
點知到最後只係EQ高
佢到死前都笑柒柒架

巴打好勁
原來呢啲就係描寫得有血有肉嘅角色

本來有back up plan都仲可以加分,最後真係死得好柒
朱古力有童年陰影,不斷被人欺壓
好單純咁以為有部巴力就可以成功
其實都係講緊權力同暴力,呢點都回應緊佢性格
所以比大叔呢d政治老狐狸上場,可能真係比佢好
朱古力嘅收尾收得唔好係事實

如果好似巴打咁講,講佢童年就應該落多啲伏筆落去

可能佢細個成日比養父屌佢竟然想反抗身為七星既我..所以大個變成咁⋯⋯
咩叫age起碼講到個故事出黎
熱血講唔到咩
你最多咪講佢前幾集做得差
最後我覺得埋到尾喎

人活著就會死

後生就要盡早中出

阿媽係女人

objection

其實呢個係hehe? 第一眼以為係女

亞瑪基大咗好靚
公式CP啦同西諾
同埋西諾原來係bisexual

打兩隻字係唔係會死?

跟著拉晒鐵華團落水

朱古力早期以為佢IQ高
點知到最後只係EQ高
佢到死前都笑柒柒架

巴打好勁

本來有back up plan都仲可以加分,最後真係死得好柒

可能佢細個成日比養父屌佢竟然想反抗身為七星既我..所以大個變成咁⋯⋯

明明係細個俾養父抆曬啲陰毛
可能佢想用痴線妹做旁觀者嘅角色 所以佢有獨白 同咁重戲份 配合佢啲煩膠性格嘅轉變去帶出故事 不過0內容 同佢真係好撚煩膠
認同痴線妹必死
根本濕9編劇就唔應該出禁武破壞哂平衡
就算係都要出禁武你都俾d限制佢呀
9射咁款無限彈,金手指呀?
浪費哂套好作品,屌佢老母
我係香港都真係想寄刀片去俾岡田個臭西

禁武真係on9都爆
我寧願佢好似age咁講以前大戰完科技消失
跟著到呢個年代有age system開始科技進步
同埋火星都執到設計圖研究
大家各有各用以前嘅野

而家鐵血一下出個禁武強姦人

你諗下冇禁武
大哥一樣會俾人圍死
最終大戰朱古力兵力一樣小過對面
根本就係岡田條冚家祥諗唔到點打主角團+朱古力咁多部高達
先用金手指禁武射死哂佢地
個結尾都埋得算好,佢留返朱莉塔條命明顯用黎講佢認同親身戰至最後一刻嘅鐵華團三日月係真男人「比任何人活得更像人」

朱古力拎左巴力之後,劇情就每況愈下
Seed d係用成季慢慢餵屎比你食
鐵血係最後一次過比晒你食
咩叫age起碼講到個故事出黎
熱血講唔到咩
你最多咪講佢前幾集做得差
最後我覺得埋到尾喎

人活著就會死

後生就要盡早中出

阿媽係女人

objection

亞瑪基大咗好靚
公式CP啦同西諾

佢件衫係流星號隻眼

繼續

終於等到呢條煩膠死

禁武真係on9都爆
大家各有各用以前嘅野

你諗下冇禁武
大哥一樣會俾人圍死

上集已經估緊有隊艾因2.0,點都好睇過禁武吓話

禁武真係on9都爆
大家各有各用以前嘅野

你諗下冇禁武
大哥一樣會俾人圍死

但冇禁武三明同昭弘係守得住
朱古力直頭單騎殺出重圍

繼續

終於等到呢條煩膠死

睇到大笑 勁開心
柒頭死得特別柒

禁武真係on9都爆
大家各有各用以前嘅野

你諗下冇禁武
大哥一樣會俾人圍死

朱古力直頭單騎殺出重圍

咁先有大戰FEEL下
最後有牙力講和,唔係ON99咁比對面話事
https://youtu.be/CdgCGfSOISw
點都要貼一次,黑鬼我屌你老母呀
係我心目中黑鬼黑人憎過蝴蝶妹3倍

後生就要盡早中出

阿媽係女人

objection

亞瑪基大咗好靚
公式CP啦同西諾

佢件衫係流星號隻眼

又一個未亡人

打兩隻字係唔係會死?

跟著拉晒鐵華團落水

朱古力早期以為佢IQ高
點知到最後只係EQ高
佢到死前都笑柒柒架

巴打好勁

其實中間有講,不過著墨唔算多
成日比人女女女,搞到心理唔平衡
當初大叔問佢想要咩,我覺得有少少想救佢
大叔expect會叫佢帶走自己之類
點知朱古力話要巴力
大叔已經睇到朱古力想報仇想要力量多過一切
的確用埋實體格鬥武器加上兩個既意志力打多三日三夜都仲得 但你老母開掛都有限度吖

禁武真係on9都爆
大家各有各用以前嘅野

你諗下冇禁武
大哥一樣會俾人圍死

上集已經估緊有隊艾因2.0,點都好睇過禁武吓話

講真編劇犯既都係低級錯誤加埋前面本來做得唔錯先搞到人咁不滿

點會啊
seed d 兼用卡橫行連打都打得唔好睇,渣高達有種爆嘅一人軍隊
孤兒咁耐我剩係見過幾幕昭宏大鋏係重覆
至少最尾三日月冇一人鏟起成個號角呢啲先係軍隊存在嘅意義
(我比較傾向破滅魔劍射完再俾大軍圍死,茱莉塔都係唔夠打呢種展開)

seed d 基拉口講和平唔好打又人棍斬人地
阿斯蘭扮晒有苦衷咁見到基拉俾真斬爆又問都唔問就過檔
美玲仲衰,根本係跟佬走
粉紅魔女唔駛講啦由頭到尾都唔知想點
總之傾唔掂就話「我要明天,我有覺悟」咁就打得贏
其實好想知日本果邊對個結局反映係點

禁武真係on9都爆
大家各有各用以前嘅野

你諗下冇禁武
大哥一樣會俾人圍死

朱古力直頭單騎殺出重圍

咁先有大戰FEEL下
最後有牙力講和,唔係ON99咁比對面話事

一套機人番最尾竟然唔係兩強相遇
而家俾大長針插輸你話有咩好睇
究竟條八婆憑咩活到最後仲要贏得咁風光

無信念既人先可以贏到最後

第2季由頭到尾都阻撚住哂
次次佢一出黎就一定搞屎棍

明明只係一個尻叫住"大義"而又唔知自己到底爲咩而打,因為大叔叫我打就打既人
三明佢地爲左生存同同伴而戰都要比你搞尻
一啲獨立思考同自我意志都冇既死八婆反而風光到最後

AGE>呢套

垃圾
糞作

繼續

終於等到呢條煩膠死

咪好似呢個位咁
昭宏最後都係殺左佢先死
屌你條八婆死唔斷氣仲要用似當當正正贏撚左咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞