[10月寫實新番]機動戰士Gundam 鐵血的孤兒 第25集 (3)

1001 回覆
6 Like 47 Dislike
我認為應該先寫朱古力贏左呢場權力鬥爭先,之後佢再出一個理由清算鐵華團,最後大家攬炒咁會合理得多

意外整醒MA仲好

其實正正經經話巴力令七星分裂,朱古力有鐵華團幫手下勝出內鬥都係可行

鬍鬚佬只係手段好少少就笑到最後,佢贏到更加顯得劇本無聊

夾硬弱智化巴力事件好難令

死老野都想改革根本應該一早鋪好條線,

btw,到最後都覺得咖喱係私怨撚

咖哩由頭到尾都無理過號角會點,佢既目標只有一個,望我呀朱古力
我認為應該先寫朱古力贏左呢場權力鬥爭先,之後佢再出一個理由清算鐵華團,最後大家攬炒咁會合理得多

其實咁有少少似gsd

同樣都係要滅團,我覺得俾朱古力出賣都好過由頭輸到落尾

一部巴力可以打到同咖喱攬炒,一部艦可以食一波禁武再收埋部機,其實當初係咪真係無得打呢?

其實咁有少少似gsd

同樣都係要滅團,我覺得俾朱古力出賣都好過由頭輸到落尾

一部巴力可以打到同咖喱攬炒,一部艦可以食一波禁武再收埋部機,其實當初係咪真係無得打呢?

後面係冇邏輯,唔好戴腦睇

意外整醒MA仲好

其實正正經經話巴力令七星分裂,朱古力有鐵華團幫手下勝出內鬥都係可行

鬍鬚佬啲手段(屈人用禁武,轉個頭掃返人轉頭,控制媒體,勾結金主)呢啲根本唔係咩高招,明眼人要睇得出有幾難(咪話我上帝視角,加上有大小姐呢啲有革名先鋒要唱衰鬍鬚佬未必真係咁難),佢強行令朱古力同全世界人變弱智先解得通段劇情

控制媒體其實已經贏左一截,因為根本唔比你另一邊出聲
睇番上季殖民地騷亂,我地觀眾睇到係號角自己搞出黎,但其他人只係會睇到示威者郁手先
再唔係睇番00S2
好多屌住黎睇
不過最後呢集都算接受到
其實結局都估到,成套戲反映出毛魔的一句話:槍桿子裏出政權

有力量有手段先好講革命
革命唔係就咁靠理想,法立德on9仔

唔知邊度聽過得民心得天下
同賣雞得巴力得號角一樣on9

胡須曾

鬍鬚佬啲手段(屈人用禁武,轉個頭掃返人轉頭,控制媒體,勾結金主)呢啲根本唔係咩高招,明眼人要睇得出有幾難(咪話我上帝視角,加上有大小姐呢啲有革名先鋒要唱衰鬍鬚佬未必真係咁難),佢強行令朱古力同全世界人變弱智先解得通段劇情[/quote]

咁點解到而家都無人搞得掂中國

意外整醒MA仲好

鬍鬚佬啲手段(屈人用禁武,轉個頭掃返人轉頭,控制媒體,勾結金主)呢啲根本唔係咩高招,明眼人要睇得出有幾難(咪話我上帝視角,加上有大小姐呢啲有革名先鋒要唱衰鬍鬚佬未必真係咁難),佢強行令朱古力同全世界人變弱智先解得通段劇情

控制媒體其實已經贏左一截,因為根本唔比你另一邊出聲
睇番上季殖民地騷亂,我地觀眾睇到係號角自己搞出黎,但其他人只係會睇到示威者郁手先
再唔係睇番00S2

人地仲識放內鬼
另一方面知道都冇能力反抗,對面好實際有武力

家下講道理既咩?
焦土問你怕唔怕

家下講道理既咩?
焦土問你怕唔怕

起碼全世界都知中共係仆街先啊,而家無人知鬍鬚佬啲仆街嘢

Seed d最大問題係貫穿全季嘅大義,去到最後都係不知所云
完全冇意圖解釋之餘,仲無雙清場
呢點已經輸左比鐵血

舊seed明明處理得好好
去到seed d就不知所謂

寺田幫佢改左一筆 將真擊落基魔變成純粹軍人聽上級命令做野
撇開左私怨
成件事就合理好多

但鐵血S2 有個腦殘豬隊友係度 寺田都救唔番啦
第二季由MA 識自我修復同埋不停生仔已經感覺到套野失撚左控 乜撚野科技

呢個正正係大家expect既結局

咁大路咪唔夠衝擊
一定要搞大佢,創新

火星異種走出黎秒高達夠創新,impact有分好壞,今次明顯係壞

呢點已經輸左比鐵血

撇開左私怨
成件事就合理好多

鐵血想救一定要寫IF線啦…
類似魯魯修咁,可能跟唔跟朱古力做分點
第二季由MA 識自我修復同埋不停生仔已經感覺到套野失撚左控 乜撚野科技

咪同AGE入面隻EX-DB 同一套路
連個樣都似
機械大雀一隻

不過EX-DB勁好春多
點解你地肯定係8年後?
我係咪睇漏

意外整醒MA仲好

鬍鬚佬明明係仆街,用盡卑鄙手段同舊號角一樣,點解會放生革命少女同火星

咁大路咪唔夠衝擊
一定要搞大佢,創新

火星異種走出黎秒高達夠創新,impact有分好壞,今次明顯係壞

然後有班人就話你守舊,鐘意睇王道野
雖然話係主觀,但都唔好搞到咁一言堂

呢點已經輸左比鐵血

撇開左私怨
成件事就合理好多

萬丈:聽講好多人會死, 到要出動

呢點已經輸左比鐵血

撇開左私怨
成件事就合理好多

萬丈:聽講好多人會死, 又要出動

咁大路咪唔夠衝擊
一定要搞大佢,創新

然後有班人就話你守舊,鐘意睇王道野
雖然話係主觀,但都唔好搞到咁一言堂

TV既高達從都係王道野
有咩問題

呢點已經輸左比鐵血

撇開左私怨
成件事就合理好多

跟柒基應該就定數
但之後革命planning要正常番
點解你地肯定係8年後?
我係咪睇漏

呢點已經輸左比鐵血

撇開左私怨
成件事就合理好多

跟柒基應該就定數
但之後革命planning要正常番

我想佢救返朱古力智力多過滅唔滅團
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞